Objavljen trostruki album benda Radiohead – “Kid A Mnesia”

0
Reklama

Jedan od najznačajnijih indie bendova današnjice Radiohead, bogatim izdanjem „KID A MNESIA“ – obeležio je 21. godišnjicu od objave kultnih albuma „Kid A“ i „Amnesiac“, obogaćen novim materijalima, albumom „Kid Amnesiae“, zbirkom dosad neobjavljenih pesama, snimljenih tokom 2000. i 2001. godine. Ova impresivna kolekcija pojavila se danas 5.11. u izdanju XL Recordings.

O „KID A MNESIA“, zaista raznovrsnoj i koloritnoj ediciji bend kaže: „‘Kid A’ i ‘Amnesiac’ postaju punoletni, a pridružuje im se „Kid Amnesiae“, palata sećanja na polu-zapamćene, polu-zaboravljene svirke i neobjavljene materijale.“

Na tom trećem albumu nalaze se nikad do sada objavljene numere „If You Say the Word” i „Follow Me Around”.

Pesma ‘If You Say The Word’ jedna je od odabranih za play listu novog albuma, a na popisu je i dosad neobjavljeni studijski snimak pesme ‘Follow Me Arround’ koji datira još iz 1997. godine.

Video spot za “If You Say The Word” (sa skoro million i po pregleda na YouTube-u), režirao je radio norveški režiser Kasper Häggström, dok za “ Follow Me Around”, sa Guy Pearce-om protagonists, režiju potpisuje režiserski duo US, tj. Christopher Barret i Luke Blake Taylor.

Ovom prilikom izašla je i knjiga tvrdog poveza Kid A Mnesia , Thom Yorka i Stanley Donwood-a, sa više od 300 umetničkih dela – od digitalno kreiranih pejzaža, preko kolaža i crteža – nastalih tokom stvaranja, snimanja i produkcije albuma Kid A i Amneisiac. U saradnji sa Epic Games izlazi i Kid A Mneisa Exhibition, izokrenuti digitalno/analognog svet, kreiran od dela koja mogu da se nadju i u knjizi.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here