Objavljen trejler za dokumentarac “Gru tu je” o slavnom pokojnom reperu, očekuje se premijera

Godine prolaze, a rane i dalje ostaju

0
Reklama


Godine prolaze, a rane i dalje ostajuBEOGRAD, 8. marta – Dugometražni dokumentarac „Gru tu je” o domaćoj legendi i pioniru repa u Srbiji, uskoro će, konačno, ugledati svetlost dana, a danas na rođendan preminulog muzičara, objavljen je i zvaničan trejler, saopštili su autori / producenti filma.Posle snimanja više od 10 sati razgovora sa preko 40 sagovornika iz raznih sfera društva od muzike do sporta, spisak sagovornika je čak dodatno proširen i sigurno će mnogi biti iznenađeni brojnim detaljima iz života i rada Dalibora Andonova Grua (1973-2019), koji je udario snažne temelje repa u Srbiji.


Mnogi su se u tome usaglasili – muzičar koji je rodjen u Dimitrovgradu, a živeo u Beogradu, bio je pionir rep i hip hop muzike i na prostorima cele bivše Jugoslavije, iako se država u to vreme već raspala, navode autori filma Bojan Vinulović i Rennè Miskolci.


Javnost će uskoro biti obaveštena o konačnom formatu „Gru tu je„, za koji je dodatno vreme uloženo i u obradu arhivskog materijala.
Publika će u filmu videti i retke snimke koji su svedočanstvo i o tome kako je beogradska scena išla u korak sa svetom i u najgorim vremenima rata i sankcija.
Sve što ćete videti, obuhvatiće biografiju, ali i celu jednu eru muzike, priču o duhu Beograda, rađanju rep kulture i razgranavanju scene koja je u najtežim vremenima mogla da parira mnogima na svetskom nivou, po izrazu, zvuku i porukama koje se šalju”, istakao je tandem autora.

Oni veruju da će pojedini sagovornici za auditorijum biti iznenađenje i da će ovaj film zaokružiti Gru priču i zacementirati njegov status kao utemeljivača i „tate“ repa.


“Zahvalni smo svim sagovornicima i učesnicima na strpljenju i verujemo da će svi imati istu poruku kada sve pogledaju – „vredelo je čekati“. I sami smo se iznenadili kada smo videli kakvi su se VHS snimci ipak pronašli na različitim stranama – prašina sa njih je obrisana, pronašli su svoj put do digitalizacije i to će biti završni deo ove slagalice o Gruu”, zaključili su Bojan Vinulović i Rennè Miskolci.
Baš na Gruov rođendan, danas, 8. marta, javnost može pogledati i trejler koji najavljuje samo delić onoga što čeka gledaoce u dokumentarnom filmu „Gru tu je“.

Trejler je objavljen na društvenoj mreži Instagram na sledećem linku
https://www.instagram.com/reel/CphegOiu3a5/?igshid=YmMyMTA2M2Y%3D .“Zapratite Instagram profil “GRUTUJE” i podržite ideje i akcije kako bi Daliborovo delo živelo zauvek!”, poručuju autori.

Sad već tradicionalno na današnji dan na Kopaoniku u podne se okupljaju skijaši, borderi za memorijalni spust u Daliborovo ime, da ga pozdrave sa njegove omiljene staze i da se spuste još jednom za njega, “sa njim”.Podsetimo, reper Dalibor Andonov Gru, nažalost tragično je nastradao 9. septembra 2019. u Zemunu nakon što je prilikom vožnje kajta upao u vodu.

Veoma je voleo ekstremne sportove, čemu je posvetio pesmu i video spot “Adrenalin džanki”.


Tokom muzičke karijere, Gru je snimio četiri studijska albuma – “Da li imaš pravo” (Jugodisk, 1995), “Gru2” (Komuna, 1996), “Vetrenjače” (Centroscena, 1999) i “Beogard” (City Records, 2003).


Imao je zaista velike hitove kao “Biću tu”, “5ak”, “Srce”, “Dosta mi je svega”, i mnoge druge, a oprobao se i kao glumac u nezavisnom filmu “Dorćol – Menhetn” (2000), takodje sada pokojne autorke – književnice i dramaturškinje Isidore Bjelice.


Godine prolaze, a rane i dalje ostaju ….


Ivan Makragić
TANJUG / Music Pocket


Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here