O čemu govori film „Poor Things“ koji je dobio Zlatnog lava: Pun je scena seksa VIDEO

0
Reklama

Film „Poor Things“ reditelja Jorgosa Lantimosa osvojio je Zlatnog lava na Venecijanskom filmskom festivalu i prepun je scena seksa.

Snimljen je prema istoimenom romanu Alsadaira Grayja iz 1992. godine. Priča o Beli, mladoj ženi koju je u život vratio naučnik Godwin Baxter. Nakon toga, ona beži sa advokatom Dankanom Vederbernom i kreće u avanturu samootkrivanja i seksualne slobode.

Glavne uloge tumače Emma Stone, Mark Ruffalo i Willem Dafoe. U glumačkoj postavi su i Ramy Youssef, Christopher Abbott, Jerrod Carmichael i drugi.

Lantimos je u intervjuu rekao da svaki muški lik u ovom filmu predstavlja muške stavove tipične za viktorijansko okruženje priče.

„Postoje varijacije, ali u ovom filmu glavna stvar je njihova opšta sklonost da pokušavaju da kontrolišu Belu, čak i ako to rade na brižan ili suptilan način“, naveo je između ostalog.

Inače, na 80. Venecijanskom filmskom festivalu, Cailee Spaeny je proglašena za najbolju glumicu. Nagrada za najboljeg glumca pripala je Peter Sarsgaard, koji je igrao ulogu u filmu „Sećanje“.

Srebrnog lava osvojio je film „Evil Does Not Exist“ Ryusukea Hamaguchija. Kao što je već poznato, 80. Venecijanski filmski festival u velikoj meri je bio pogođen štrajkovima glumaca, a u Italiju je stiglo samo nekoliko holivudskih zvezda.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here