Novosadski rok bend BaYaT najavljuje svoj novi singl “Madness”

D.
D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Koncerti danas u Beogradu i Novom Sadu (Subota, 26.09.2020.)

Rock Opera, Raw Hide, Stray Dogg, Komična opera Danas je bio planiran i koncert Orthodox Celts u...

Bredli Kuper režira film o legendarnom kompozitoru

Biće to drugi film da ga Bredli Kuper režira nakon prvenca "Zvezda je rođena" (A Star Is Born) i...

Skunk Anansie otkrili nove datume evropske turneje

Nakon fantastičnog nastupa na Šalati prošlog jula grupa Skunk Anansie uvrstila je Zagreb...

BaYaT je petočlani rok bend iz Novog Sada, formiran  2018. godine. 25. Decembra 2019. godine BaYaT je objavio svoj debi album “So It Begins” sa osam numera čistog roka, uz primese Alt roka i NU Metala. Album karakterišu temeljni vokali i jake poruke o zbivanjima u svetu. Sam album je samo početak jedne duže priče koja će se pretočiti u buduća izdanja.  

“Madness” se prirodno nastavlja na prvi album i nagoveštava šta se može očekivati od drugog albuma “Purge”. Ova pesma oslikava trenutno stanje društva u kojem živimo. Previše informacija u kombinaciji sa modernom tehnologijom i eksplozijom lažnih vesti šalje ljude u jedno stanje konfuzije i ludila. Ovu numeru karakteriše snažna poruka u refrenu, prateći strofe koje idu dublje u suštinu toga zašto se nalazimo gde se trenutno nalazimo i šta treba da uradimo povodom toga. Sve ovo je savršeno oslikao glavni vokal, Miloš Bajat, svojim zasigurno najimpresivnijim vokalnim izvođenjem do sada u karijeri.  

“Madness” je alt rok numera uz jake primese NU Metala. Sa prelepim melanholičnim uvodom koji napreduje u armiju zvukova koji se ne mogu ignorisati, kao i sa prelepim rifovima pomešanim sa daškom ambijenta, ova se pesma mora slušati glasno. 

Pesma je snimljena u studiju “Blaze” u Beogradu. Krajem 2019. Godine BaYaT je započeo saradnju sa producentom Milošem Mihajlovićem. Ova odluka se pokazala ključnom, jer je produkcija podignuta na viši nivo, uz sjajnu komunikaciju između benda, menadžera i producenta. 

 BaYaT je 2020. godine otpočeo “So It Begins” turneju, promovišući debi album, pre nego je pandemija dramatično prekinula sve nastupe. Uz i dalje aktuelnu zabranu javnih nastupa i okupljanja, bend je odlučio da uloži sve svoje slobodno vreme u izradu svog drugog albuma, koji se očekuje u 2021. godini. 

26. Septembra singl “Madness” biće dostupan na svim većim digitalnim platformama. 

Slušajte BaYaT na: 

 YouTube | Spotify | Apple Music | Deezer | Amazon | Tidal | Soundcloud 

IzvorPress
FotoPromo

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

“Opera u vašem kraju” Narodnog pozorišta iz Beograda u petak i subotu (02.10. – 03.10.)

Narodno pozorište u Beogradu nastavlјa sa serijom ambijentalnih koncerata “Opera u vašem kraju” od prošle sezone, i sledeća izvođenja dva spektakla...

Koncert hora “Branko” u petak 2. oktobra u Kragujevcu

Veliki hor Niške crkveno pevačke družine ''Branko'' održaće koncert u petak, 2. oktobra od 20 sati u Kragujevcu, na platou ispred Prve kragujevačke gimnazije.

Bend MAiKA predstavlja novi singl, spot i nove pevačice

Nakon dugog iščekivanja bend MAiKA otkriva nam, uz već dobro poznati zvuk, neke novitete. Zvuk obogaćuju elementi elektronske i pank muzike, uz...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!