„Novosadski Oktoberfest“ 6. i 7. oktobra, nastupaju “Orthodox Celts”, Prljavi inspektor Blaža

Poznati muzički bendovi tokom dva dana manifestacije

0
Reklama

Poznati muzički bendovi tokom dva dana manifestacije

NOVI SAD, 6. septembra –  Dvodnedna manifestacija “Novosadski Oktoberfest” biće održana ove godine 6. i 7. oktobra u velikom pivskom šatoru ispred Tržnog centra Promenada Novi Sad, najavljeno je na društvenim mrežama.

U više od 100 vrsta piva, 20 vrsta kobasica, leberkezu i perecama, publika će u pravoj bavarskoj atmosferi moći da uživa uz koncerte nekih od najtraženijih muzičara u Srbiji i region, kao što su – Orthodox Celts, Prljavi inspektor Blaža i Kljunovi, Brkovi, Atheist Rap, i drugi.  


Manifestaciju prema tradiciji će otvoriti predstavnici Grada Novog Sada, Sekretarijata za privredu i turizam Autonomne pokrajine Vojvodine, Ambasade Nemačke u Beogradu, Nemačko-srpske privredne komore kao i predstavnici nemačke nacionalne zajednice u Vojvodini.

Prvog dana na programu je svečano otvaranje pivskog bureta, Bavarian music, kao i nastup Igora Blaževića, odnosno Prljavog inspektora Blaže i “Kljunova” (20.00h).

Blaža je sa svojom ekipom ove letnje sezone bio veoma aktivan na mnogim moto skupovima širom Srbije, manifestacijama i festivalima.

Nedavno je krajem avgusta i početkom septembra učestvovao na prvom izdanju festivala “Memorijalni moto skup Ivan Petrović” kod Skejt parka na beogradskom Ušću (svirali su još – “Bjesovi”, “The Trigger”, “Orthodox Celts”) i na Moto skupu u Ćupriji, gde je gostovao i Dr Nele Karajlić.

BLAŽA Foto: Marko Obradović
Posle Blaže i Kljunova, nastupe će imati ABBA Ring Tribute bend od 21.30h, koji je 4. septembra imao samostalan koncert u Botaničkoj bašti “Jevremovac” u Beogradu, i malo pre toga na festivalu tribjut bendova “Start” u Rumi, a traženi su svuda po čitavom regionu (Crna Gora, Hrvatska, Bosna i Hercegovina).


Prvo veče od 23.30h će zaokružiti koncert pank rok sastava “Atheist Rap” nastao pre više od tri decenije u Novom Sadu, koji je krajem avgusta imao solo koncert u Beogradu na sceni KST bašte, a učestvovali su i na 23. izdanju Exit festivala.ABBA @dragan_burnac_fotograf

 Drugo veče nakon segmenta “Bavarian music”, nastupe će imati “Band X” – AC/DC Tribute, kao i irska rok folk atrakcija “Orthodox Celts” na čelu sa harizmatičnim frontmenom Acom Seltikom – Aleksandrom Petrovićem.


Domaći Irci već četiri decenije osvajaju Srbiju i region, uvek imaju svoje veče – irski praznik Dan Svetog Patrika sa solo koncertom u Domu omladine Beograd.  


Zahvaljujući njima, još nekoliko domaćih bendova je osnovano čija je inspiracija irska muzika – “Irish Stew of Sindidunum”, “Scordisci” i drugi.

Dvodnevni festival “Novosadski Oktoberfest” po uzoru na istoimenu nemačku manifestaciju iz Minhena, nakon Takmičenja u držanju kugli, zaokružiće popularni hrvatski pank rok folk sastav “Brkovi”.

Kao i ranijih godina, u pauzama nastupa posetioci će moći da uživaju u takmičenjima poput onog u dugom držanju punih pivskih krigli u kojem učestvuju momci i devojke u posebnoj kategoriji.


 Takodje, biće organizovan i program „Screem Booth“ u kojem će posetioci, ako dovoljno glasno viknu: „Konobaaaar!“ moći da osvoje besplatne vaučere za svoje omiljeno piće.


Ivan Makragić
TANJUG / Music Pocket


Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here