Novosadski džez festival od 15. do 18. novembra, stiže Kenny Garett

0
ReklamaNOVI SAD, 31. avgusta  – Jubilarno 25. izdanje Novosadskog džez festivala biće održano od 15. do 18. novembra u organizaciji Kulturnog centra Novog Sada, a otvoriće ga veliki američki džez muzičar Keni Garet (Kenny Garett), saopštila je direkcija ove kulturne manifestacije.  

Ovogodišnje festivalsko izdanje ponudiće osam koncerata vrhunskih muzičara na Velikoj sceni Pozorišta mladih, a publika će imati prilike da gleda i razne dinamične prateće sadržaje –  izložbe, filmove, promocije, radionice i džem sešn svirke.  

Festival će otvoriti kvintet Kenija Gareta – “The Kenny Garrett Quintet”, proslavljenog saksofoniste, kompozitora i aranžera, jednog od najvećih imena aktuelne svetske džez scene.Tri i po decenije uspešne karijere američkog muzičara obeležili su sjajni albumi i koncerti, kao i saradnje sa legendama džeza kao što su – Majls Dejvis, Čik Korija, Herbi Henkok.  

 Keni Garet je osvojio američku “Gremi” nagradu, a njegovo muziciranje odlikuju virtuoznost i vizija. Nastup u Novom Sadu biće Garetov prvi u Evropi po dobijanju priznanja američke Nacionalne zadužbine za umetnost (NEA Jazz Masters Fellowship), izuzetne počasti koja se ukazuje samo najvećim džez muzičarima. 

Američki post-pop džez umetnik i kompozitor Keni Garet je postao istaknut kao deo sastava “Duke Ellington Orchestra” američkog džez pijaniste Đuka Elingtona, kao i sa bendom spomenute legende Majlsa Dejvisa.

Garetovi primarni instrumenti su alto i soprano saksofon i flauta.  

Od 1985. godine, Keni Garet je krenuo u solo karijeru koja traje i dan danas.


 

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here