Novogodišnji koncert Stefana Milenkovića za “Doček 7529”

Emitovanje nastupa 13. januara od 20 sati na RTS 2

D.
D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

U okviru “Dočeka 7529” violinista Stefan Milenković i novosadski kamerni orkestar Kamerata akademika prirediće svečani koncert povodom Nove 2021. godine.

Na Drugom programu Radio-Televizije Srbije gledaoci imaju priliku da isprate jedinstven događaj koji spaja dve Nove godine, dva kalendara i dva računanja vremena, 31. decembar i 13. januar. 

I kako je dvostrukost prisutna u uvodu ovog događaja, na sceni će se takođe pojaviti dvostrukost i to u harmoničnom odnosu dva virtuoza Stefana Milenkovića i Vasila Hadžimanova, koji će biti gost na koncertu.

Novogodišnji koncert violiniste Stefana Milenkovića emituje se 13. januara u 20 sati na RTS 2  i putem interneta, na platformi RTS Planeta.

U prostoru Gradske koncertne dvorane čiji je Milenković prvi umetnički direktor, preplitanje muzičkih stilova, talenata i strasti, podržaće orkestar Kamerata akademika, koju je svojevremeno akademik i kompozitor Isidora Žebeljan po kvalitetu uvrstila u rang renomiranih evropskih orkestara.

Pored toga što su muzičari uspeli da se povežu sa publikom putem televizijskog i internet prenosa koncerata u uslovima globane pandemije virusa Covid-19, novogodišnji koncert violiniste Stefana Milenkovića u okviru manifestacije Doček 7529 ide korak dalje time što daje veliki doprinos u pripremi Novog Sada za titulu Evropske prestonice kulture.

Kompletan koncertni program ovogodišnjeg “Dočeka 7529”, u ukupnom trajanju od čak 10 sati muzike– auditorujm može pratiti onajln, putem internet platforme organizatora (Novi Sad Prestonica kulture 2021 ), na internet adresi “visitns.rs

- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

ZORANU SIMJANOVIĆU POSTHUMNO NAGRADA ZA ŽIVOTNO DELO 67/68. MARTOVSKOG FESTIVALA

Sa velikim žaljenjem primili smo vest o smrti kompozitora Zorana Simjanovića, velikog umetnika i izuzetnog čoveka, laureata Nagrade za...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket