Novogodišnja muzička bajka Beogradske filharmonije

D.
D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Koncert opere “Magična muzika” 17. januara u Narodnom pozorištu

Koncert ansambla Opere Narodnog pozorišta u Beogradu pod nazivom “Magična muzika” biće izveden u nedelju, 17. januara na Velikoj sceni tog pozorišta.Program će započeti...

Gala koncerti Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu i Opere SNP u Novom Sadu

Povodom proslave Srpske Nove godine, Narodno pozorište u Beogradu će izvesti 13. januara od 19 sati spektakl Baleta kao Novogodišnji Gala koncert, dok će Srpsko narodno pozorište (SNP) iz Novog Sada održati 14....

Novogodišnji koncert Stefana Milenkovića za “Doček 7529”

U okviru "Dočeka 7529" violinista Stefan Milenković i novosadski kamerni orkestar Kamerata akademika prirediće svečani koncert povodom Nove 2021. godine. Na Drugom programu Radio-Televizije Srbije gledaoci...

Beogradska filharmonija (BF) poklanja najmlađoj publici „Novogodišnju muzičku bajku“ čija je onlajn premijera zakazana za 7. januar u 12 časova na YouTube kanalu BF.

 
Filharmoničarima se pridružuje i direktor Ivan Tasovac koji kao pijanista ima specijalnu ulogu u ovoj priči.

Autorke muzičke bajke su violistkinja Tamara Marinković-Tomić i violinistkinja Slavica Perić, prepoznatljiva lica edukativnih programa Beogradske filharmonije. One su i naratorke priče o Muzikogradu u kome se sakupljaju specijalne muzičke želje i pripremaju pokloni za svu decu sveta.

Glavni junaci su Deda Mraz u tumačenju Ivana Tasovca, koji treba irvasa Đuru, odnosno Aleksandra Saleta Radulovića, da nauči da svira klavir.

Iz ove naše blesave filharmonijske kuhinje, nastala je prelepa priča o muzici, ljubavi i drugarstvu. Mnogo smo se zabavljali dok smo je stvarali, nadamo se da će je voleti i naši mali drugari. Sa željom da im ulepšamo prazničnu atosferu, poručujemo da jedva čekamo da ih vidimo ponovo, glasne i nasmejane u Beogradskoj filharmoniji“, rekao je direktor Ivan Tasovac.

U muzičkoj bajci mališani će moći da čuju numere Mocarta i Betovena, ali i puno zvučnih efekata koje perkusionista Sale Radulović svira, bukvalno, na svemu. Tu su praporci, gong, kravlje zvono, kozji nokti, šmirgla, čekić, ovca koja plače, novine, selotejp, trijangl, sirena za bicikl.

 Pored toga što će moći da vide ove neobične instrumente i upotrebu njihovog zvuka, klinci će priču iz Muzikograda doživeti i uz crteže koje su Beogradskoj filharmoniji poklonili njeni verni drugari.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

ZAYN OBJAVIO TREĆI ALBUM “NOBODY IS LISTENING”

IZDVOJILI SE SINGLOVI “BETTER” I “VIBEZ”Pop zvezda Zayn Malik objavio je u petak, 15. januara novi, treći studijski album...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!