Novodsadski Offscore bend nastupio na ovogodišnjem Metal Days 2023 festivalu !

0
Reklama

Novodsadski Offscore je imao čast da bude jedini predstavnik naše zemlje na ovogodišnjem Metal Days 2023 festivalu u Velenju u Sloveniji. Pored svog nastupa koji je bio održan u četvrtak 3. Avgusta, momci iz Offscore su imali priliku da uživaju u celodnevnim izvedbama razno raznih malih i velikih benova koji su isto nastupali tamo. Ceo put, tamo i nazad, a i sam nastup je dokumentovan i prezentovan na njihovoj YouTube stranici.

Offscore postoji već duži niz godina, bend je promenio nekoliko radnih naziva i nekoliko članova, dok se sve kockice nisu složile. Trenutna postava, kako oni kažu, finalna, radi kao Doxa.

Njihov žanr se najlakse može kategorisati kao Metalcore/Nu Metal. Mada, tu ostaje dosta prostora za drugačiju kategorizaciju. Momci iz Offscore-a se ne osvrću previše na njihov žanr, već se fokusiraju na muziku koju stvaraju. Glavni cilj im je da svi članivi uživaju u onome sto stvaraju.

Negde u februaru ove godine saopšteno im je da su odabrani da nastupaju na ovogodisnjem Metal Days festivalu, i kako oni kazu, ovo je najveći pomak koji je bend napravio od svog začetka.

S obzirom da nam je ovo prvi put da sviramo van zemlje, nismo mogli da budemo srećniji. Prezadovolji smo nasim nastupom i nadamo se ponovnom nastupu naredne godine. Kako smo saznali tamo, svi bendovi koji su svirali na Metal Days 2023 Beach Stage-u ulaze u izbor bendova koji mogu biti izabrani da sviraju sledece godine na istom festivalu.” – Filip Boškov, bassista.

Sam nastup je bio dobro uvežban set od 5 autorskih pesama koji je predstavljen u najboljem mogucem svetlu. Utegnut i agresivan zvuk srpskog metala je brijao kraj Velenjskog jezera. Offscore je dao sve od sebe kako se i vidi na njihovom video dokumentarcu.

Velenje, kao malo mesto, je sve posetioce Metal Days-a pozdravilo odlicnom organizacijom, predobrim metalom i ludim vremenom. Na veliku žalost svih posetilaca, poslednji dan festivala je bio otkazan zbog nepredviđenih kiša i poplava, kako u Velenju tako i u ostatku Slovenije.

Sa vedrije srane drago im je što su čuli bendove: Tesseract, Archspire, Killswitch Engage, Bullet for my Valentine, Mass Hysteria, DethroneTheCorrupted, Bleed From Within, Eleine i mnoge druge.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here