Novo u Menartu! Metaklapa – Iron Maiden u a capella verziji !

0
Reklama

Metaklapa, hrvatski a cappella metal band je uspešno spojio metal  i klapski način pevanja, a kako to zvuči pokazali su u prvom singlu sa nadolazećeg albuma – na „Fear of the Dark“ Iron Maidena.

Metaklapa izvodi pesme Iron Maidena bez instrumenata sa brilijantnim vokalima. Članovi grupe spajaju tradicionalnu klapu i metal. Fokusirani na vokalno izvođenje, sačuvali su duh tradicije klapa, ali i žestoki karakter metal žanra. Njihov prvi album „The Choir of Beasts“ izlazi 2022., producirao ga je Marko M. Sekul koji je ostvario međunarodni uspeh spajajući metal i etno već sa grupom Manntra.

Posebnost Metaklape je prepoznala i nemačka izdavačka kuća NoCut Entertainment sa kojima su ove godine potpisali ugovor. U Hrvatskoj i regionu, Metaklapu zastupa Menart.

Metaklapa su: Davor Capković i Matej Pavlić (tenor), Tonko Podrug, Boris Capković (bariton), Dino Demicheli i Ante Kovačević (bas).

Svi članovi su klapski pevači sa dugogodišnjim stažem, a osim što imaju grupu, bave i drugim poslovima –  prvi tenor Davor Capković radi u Zagrebačkoj filharmoniji, vrlo je uspešan klapski voditelj i napravio je većinu klapskih aranžmana za album; drugi tenor Matej Pavlić trenutno piše doktorat iz psihologije, a aranžirao je dve kompozicije sa albuma; bariton Boris Capković radi u Zg Holdingu; bariton Tonko Podrug majstor je za mašinsku obradu; bas Dino Demicheli predaje na Odseku za arheologiju (FFZg); bas Ante Kovačević je student geodezije.

Singl je dostupan i na digitalnim servisima:

https://bfan.link/fear-of-the-dark

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here