Novo u Menartu! Metaklapa – Iron Maiden u a capella verziji !

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Metaklapa, hrvatski a cappella metal band je uspešno spojio metal  i klapski način pevanja, a kako to zvuči pokazali su u prvom singlu sa nadolazećeg albuma – na „Fear of the Dark“ Iron Maidena.

Metaklapa izvodi pesme Iron Maidena bez instrumenata sa brilijantnim vokalima. Članovi grupe spajaju tradicionalnu klapu i metal. Fokusirani na vokalno izvođenje, sačuvali su duh tradicije klapa, ali i žestoki karakter metal žanra. Njihov prvi album “The Choir of Beasts” izlazi 2022., producirao ga je Marko M. Sekul koji je ostvario međunarodni uspeh spajajući metal i etno već sa grupom Manntra.

Posebnost Metaklape je prepoznala i nemačka izdavačka kuća NoCut Entertainment sa kojima su ove godine potpisali ugovor. U Hrvatskoj i regionu, Metaklapu zastupa Menart.

Metaklapa su: Davor Capković i Matej Pavlić (tenor), Tonko Podrug, Boris Capković (bariton), Dino Demicheli i Ante Kovačević (bas).

Svi članovi su klapski pevači sa dugogodišnjim stažem, a osim što imaju grupu, bave i drugim poslovima –  prvi tenor Davor Capković radi u Zagrebačkoj filharmoniji, vrlo je uspešan klapski voditelj i napravio je većinu klapskih aranžmana za album; drugi tenor Matej Pavlić trenutno piše doktorat iz psihologije, a aranžirao je dve kompozicije sa albuma; bariton Boris Capković radi u Zg Holdingu; bariton Tonko Podrug majstor je za mašinsku obradu; bas Dino Demicheli predaje na Odseku za arheologiju (FFZg); bas Ante Kovačević je student geodezije.

Singl je dostupan i na digitalnim servisima:

https://bfan.link/fear-of-the-dark

FotoPress
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Zdenka Kovačiček i Matija Cvek osvojiće vas zajedničkim singlom “Tvoje usne”

Novi singl “Tvoje usne” kolaboracija je s genijalnim Matijom Cvekom kao gostom na Zdenkinom hvaljenom albumu “Konstatacija jedne mačke” koji je tokom ove godine uz CD...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket