Novo istraživanje pokazuje da se muzika u proseku sluša 18,4 sati nedeljno

0
Reklama

Ljubitelji muzike širom sveta provode sve više vremena slušajući muziku. Prosečano se sluša i uživa muzici oko 18,4 sata nedeljno, a tokom pandemije utehu pronalaze u svojim omiljenim izvođačima, pokazuje nedavno objavljeno istraživanje.

Istraživanje je proveo IFPI, Međunarodni savez fonografske industrije. Brojka od 18,4 sata, koja je jednaka slušanju 368 trominutnih pesama, porasla je u odnosu na 18 sati u 2019., a slušoci do muzike dolaze uglavnom putem streaming platforme kao što su Spotify, Deezer i Youtube, te Tik Tok i radio. Istraživanje se temelji na slušanje 43 000 osobe u 21 zemlje.

Rezultati pokazuju da obožavaoci ne samo da slušaju više muzike, već i pronalaze načine otkrivanja novih, dinamičnih muzičkih formata”, izjavila je direktorica IFPI Frances Moore u izveštaju.

Muzika je obožavaocima pružila utehu i negu u izazovnim vremenima: 87% je reklo da im je pružala užitak i sreću tokom pandemije. 68% ispitanika od 16 do 19 godina reklo je da su im baš nova izdanja njihovih omiljenih izvođača pomogla tokom pandemije.

Vreme provedeno slušajući putem pretplate na streaming platformama poraslo je za 51%, budući da obožavaoci nastavljaju koristiti streaming servise zbog načina pristupa i autonomije koju pruža pri odabiru izvođača koju vole. 68% ispitanika reklo je da traže određene pesme više od jednom nedeljno.

Kratki videozapisi, livestream i muzika iz različith igara takođe su formati koji imaju veću popularnost: istraživanje je pokazalo da je jedna od tri osobe rekla da je gledala livestream u poslednjih godinu dana.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here