NOVO IME: IERVOLINO STUDIOS OD 23 DECEMBRA IERVOLINO & LADY BACARDI ENTERTAINMENT

0
Reklama

Beograd, 23.12.2022.Lokalni kreativni studio za animaciju Iervolino Studios, u kojem je kreiran prvi animirani serijal iz Srbije za svetske striming platforme sa Džonijem Depom u glavnoj ulozi, ,,Puffins Impossible”, predstavio je uoči 2023. godine novo ime studija, Iervolino & Lady Bacardi Entertainment Studios (ILBE Studios), kao i novi logo. Odluka o promeni imena i vizuelnog obeležja doneta je kako bi se ILBE Studios osnažio prepoznatljivošću brenda matične kompanije, globalne televizijske i filmske produkcijske kuće Iervolino & Lady Bacardi Entertainment (ILBE) sa sedištem u Rimu.

U tom smislu, novo imedolazi uporedo sa narednom fazom rasta ILBE Studios, vođenom sve većim fokusom na pozicioniranju projekata na inostranim tržištima i prekograničnoj saradnji. Očekuje se da će ova promena dati dodatni zamajac ILBE Studios na međunarodnom tržištu i jače povezati domaći studio sa internacionalnim ugledom ledi Monike Bakardi, najvećeg pojedinačnog akcionara i producenta svih filmskih projekata ILBE grupe.

“Novokreirani brend imidž simbolično predstavlja narednu fazu razvoja ILBE Studios, čime otvaramo vrata budućim, velikim internacionalnim projektima na kojima ćemo raditi sa partnerima u Srbiji, ali i van granica ove divne zemlje. Ujedno, naš plan je da u budućnosti nastavimo intenzivnu saradnju lokalnog tima sa kolegama iz Italije i osiguramo njihov dalji profesionalni rast u okviru međunarodne ILBE porodice.’, rekao je Andrea Iervolino, direktor i suosnivač ILBE i domaćeg ILBE Studios.

Ledi Monika Bakardi, suosnivačica ILBE Studios i matične kompanije ILBE izrazila je zadovoljstvo povodom značajnijeg uključivanja u rad domaćeg studija, ističući da su strast, imaginacija i profesionalizam umetnika u Srbiji kvaliteti koje posebno uvažava: “Pred nama su sjajni projekti svetskog ranga, animirani sadržaji za sve uzraste koji će transformisati način na koji pristupamo zabavnim sadržajima i uverena sam da će ILBE Studios biti jedan od ključnih kreatora ovih promena u globalnim okvirima”, izjavila je ledi Bakardi.

Jedan od poslednjih projekata svetskog renomea, čiju izvršnu produkciju potpisuje Iervolino & Lady Bacardi Entertainment (ILBE), jeste film“Lamborgini: čovek koji je stvorio legendu”, koji je od 8. decembra u distribuciji i u bioskopima širom Srbije. Deo vizuelnih efekata (VFX-a) za ovaj film urađen je upravo u domaćem ILBE Studios, pod supervizijom Pitera Nalija, direktora animacije i vizuelnih efekata u ILBE, i predstavlja savršen primer doprinosa lokalnog ILBE Studios važnim međunarodnim projektima matične grupe.

***

O ILBE Studios

ILBE Studios, koji je do sada bio poznat kao Iervolino Studios, nakon tek nešto više od dve godine postojanja, danas radi na dve lokacije, u Beogradu i Novom Sadu, i zapošljava gotovo 150 talentovanih umetnika iz oblasti kreativnih industrija. Zaposleni u ILBE Studios do sada su ostvarili izuzetan uspeh i na svetskom tržištu, pre svega kroz kreiranje animiranih sadržaja, od kojih se kao najuspešniji izdvaja animirani serijal Puffins Impossible, čijem je glavnom liku glas pozajmio čuveni glumac Džoni Dep, koji je i prisustvovao zvaničnom predstavljanju serijala i otvaranju studija u Beogradu. Serijal je produciran u Archangel Digital Studios (ADS) i podržan od Ministarstva kulture Republike Srbije.

O ILBE

Iervolino & Lady Bacardi Entertainment (ILBE) je globalna filmska i televizijska produkcijska kuća, koju su 2011. godine u Rimu osnovali Andrea Iervolino i ledi Monika Bakardi. Kompanija je izlistana na berzama Euronext Growth u Milanu i Parizu, a bavi se kreiranjem i produkcijom medijskih sadržaja, poput filmova, TV emisija, web serijala i drugih formata, namenjenih distribuciji na digitalnim platformama. Pored ILBE Studios, koji je u našoj zemlji osnovan 2020. godine pod imenom Iervolino Studios, nalaze se i Arte Video, kompanija koja se zajedno sa WePost bavi produkcijom i postprodukcijom video, filmskih, animiranih i multimedijalinih sadržaja visokog kvaliteta, Red Carpet, specijalizovana u oblastima VIP kastinga za vodeće TV programe sa italijanskog govornog područja i kreiranja video sadržaja za televiziju i veb, kao i SoBe sport, vodeći igrač u oblasti marketinga i komunikacija za profesionalne sportiste i trenere. Među najistaknutijim projektima ILBE produkcije su igrani filmovi Čekajući varvare, Otrovna ruža, Minamata, Izvan granica realnosti, kao i animirani film Misija Arktik i serijal Pafini. 

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here