Novi termin Guitar Art Festivala – od 1. do 6. juna: Zvezde “40 Fingers”

Italijanska gitarska senzacija kao hedlajneri čuvene muzičke smotre

Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularno


Italijanska gitarska senzacija kao hedlajneri čuvene muzičke smotre


Guitar Art Fest u svom 22. izdanju biće realizovan u periodu od 1. do 6. juna u Beogradu, kao novi termin, pri čemu će zvezde festivala – italijanska gitarska senzacija “40 Fingers” održati koncert 2. juna u Kombank dvorani, umesto u martu, stoji na zvaničnom sajtu ovog festivala.

Takođe, premijera uveliko najavljenog koncerta “Recuerdos de Belgrado” za Simfonijski orkestar i soliste na gitari održaće se 5. juna na Velikoj sceni Kolarčeve zadužbine.

Oba koncerta se prenose iz prethodne godine kada je smotra zaustavljena usled naleta kovida 19 i sada će se odigrati u sklopu 22. Guitar Art Festivala.
Novi termini i pomeranje koncerata izazvano je nepromenjenom epidemiološkom situacijom izazvanom pandemijom korona virusa.
Kupljene ulaznice važiće i za nove datume, a publika će imati priliku da, ukoliko nije u mogućnosti, poseti koncerte u novim terminima, zameni za bilo koji novi koncert na sledećem 22. Guitar Art festivalu.
 
“40 Fingers” je jedan od trenutno najpopularnijih gitarskih kvarteta koje karakteriše bogat muzički repertoar, velika energija i snažan zvuk na koncertima.
Nakon popuštanja mera usled pandemije, njihov koncert je ponovo najavljen za maj, onda novembar 2020, da bi konačan datum bio 16. mart ove godine.
  Ipak, peta sreća će biti presudna – 2. jun.
 
Za njihov prvi beogradski koncert najavljuju gitarski spektakl u Kombank dvorani, sa posebnim repertoarom koji počinje lagano filmskom muzikom, zatim se nastavlja popularnom klasikom i autorskim pesmama, a onda sledi energičan drugi deo koncerta sa kultnim melodijama i obradama pop i rok hitova u posebnom aranžmanu za 4 gitare.

  Popularnost su stekli zahvaljujući svom snažnom ritmu, bogatim harmonijama i velikoj originalnosti u obradi najvećih hitova pop, rok, džez, bluz, latino, irske i klasične muzike. 

Njihov planetarni uspeh jer krenuo kada su snimili specifičnu trijumfalnu verziju “Boemske rapsodije” grupe Queen, koja je za veoma kratko vreme dostigla više od 5 miliona pregleda na njihovom Youtube kanalu.

  Kvartet je odmah objavio i prvi studijski album koji je naišao na veoma pozitivan prijem i utiske muzičkih kritičara i publike.
  Njihov originalni koncertni repertoar obuhvata autentične obrade poznatih kompozicija vešto aranžiranih za četiri gitare.

Među najpopularnijim obradama “40 Fingers” izdvajaju se kompozicije Astora Pijacole “Libertango”, teme iz serije “Igre prestola”, filma “Poslednji Mohikanac” Makla Mena i Vivaldijevog “Leta” i “Četiri godišnja doba”.

- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Završeno snimanje dokumentarnog filma o Led Cepelinu

Film koji režira Bernard Mekmahon je najavljen u maju 2019. godine, a povodom 50 godina benda koja je obeležena...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket