Novi spot benda “Lagana sreda” za pesmu “Novo vreme”

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Još uvek aktuelni pobednici petog izdanja Bunt Rok Festivala, članovi benda “Lagana Sreda” snimili su treći video spot za pesmu „Novo vreme”.

Spot je premijerno  emitovan u sredu 7. aprila u emisiji „Bunt“ (RTS2)

Pesma je nastala pre otprilike tri godine ali se nazivom i tematikom uklopila u današnje doba i ono što nam se trenutno dešava.” kaže pevač, gitarista i frontmen benda „Lagana Sreda“, Stefan Niketić

Tekst pesme govori o lažnim obećanjima koja su konstantno slušale kako naši vršnjaci tako i generacije pre nas… sve te neke lažne nade o nekom “novom” vremenu. I mi, kao i oni pre nas- sada čekamo da to vreme prođe, kako bi možda, jednom- bilo bolje.”- dodaje Filip Janjić, basista benda.

Spot za pesmu “Novo vreme” snimljen je u studiju “Beat” u zgradi BIGZ- a, tokom poslednjih dana bitisanja ovog neformalnog prestoničkog kulturnog centra i svojevrsnog utočišta, kako za stvaraoce i umetnike, tako i za publiku koja je godinama pratila njihov rad.

Ovo je prvi spot u kojem i zaista sviramo. Do sada nismo primenjivali ovakav pristup u našim spotovima ali pošto već čekamo da prođe „novo vreme“, rešili smo da se i mi malo promenimo, da se još više angažujemo…“ nastavlja Filip i dodaje:

„Takođe, prvi put smo odlučili da imamo profesionalce u vezi sa stilizacijom, nosimo dizajniranu odeću. Zahvaljujemo Biljani Nastić i Zoranu Ostojiću, koji su osmislili i kreirali odevne komade za naš vizuelni identitet u ovom spotu.

Kao i u prethodna dva video spota, članovi benda su i u ovoj ekranizaciji njihove pesme glavni akteri.

Želeli smo da što vernije dočaramo, prikažemo te unutrašnje sukobe, borbu koja se odvija u svima nama. Dramaturški, akcenat je na borbi, preispitivanju, izvesnoj teskobi ali i nagomilanoj energiji, koja je sputana – sve to je zadesilo mnoge umetnike u današnjim okolnostima. Ne retko, čovek je u tako delikatnim situacijama- sam sebi najveći neprijatelj… Samo snimanje je bilo veoma izazovno i zahtevno ali smo veoma zadovoljni rezultatom i verujem da smo uspeli da prenesemo emociju i poruke naše pesme.”– zaključuje Stefan Niketić.

Video spot za pesmu “Novo vreme” grupe “Lagana sreda” nastao je kao rezultat uspešne saradnje benda sa najdugovećnijom TV rok emisijom- emisijom “Bunt”, uz podršku Sokoja.

Autori spota su Branka Glavonjić i Marko Đukić.

SPOT “Novo vreme” LAGANA SREDA: https://youtu.be/Vvk7zhJFTA8

O BENDU LAGANA SREDA

“Lagana sreda” je mlad autorski sastav iz Beograda, pobednici su petog Bunt Rok festivala RTS-a, kao i takmičenja “Demo fest”. Svoju muziku opisuju kao “sirovu rokenrol energiju sa primesama trenutnog raspoloženja”. Ovaj bend u punom smislu predstavlja novu generaciju rok grupa koje imaju potencijala, obećavaju, veruju u ono što rade ali su spremni i da stalno unapređuju svoje stvaralaštvo, talente i znanje. Pesma “Novo vreme” je njihov treći sigl za predstojeći debi album.

IzvorPress
FotoPromo
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Muzikom se moguće zaraziti jednako kao i virusom

Da je moguće zaraziti nekoga muzikom, odavno smo pretpostavljali, a sad je ova tvrdnja dobila svoje mesto. Dora Rosati,...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket