NOVI SINGL I SPOT ! Oridano Gypsy Jazz Band feat. Patrick Walker – Full Contact

0
Reklama

Nakon predugog čekanja konačno je došlo vrijeme za predstavljanje novog singla i spota Oridano Gypsy Jazz Banda  Full Contact.

Nastala u vrijeme kada nam je međusobni bliski kontakt bio nešto nezamislivo, ova autorska skladba Orjena Riđanovića, lead gitarista i vođe sastava, kroz jedno od svojih značenja evocira ono minulo, bezbrižno vrijeme za kojim čak i danas čeznemo.

U isto vrijeme sjetna i optimistična, Full Contact je arhetipska #gypsyjazz kompozicija, kombinirajući fine kantilene klarineta s virtuoznom gitarom, uz autentične prizvuke irske violine.

Ovim se izdanjem Oridano Gypsy Jazz Band još jednom predstavlja kao vodeći autorski gypsy jazz sastav na ovom području, a tome značajno doprinosi i popis vrhunskih glazbenika koji su sudjelovali u stvaranju Full Contacta.

Osim Riđanovića, ističe se dugogodišnji klarinetist sastava Aldo Foško (dobitnik HGU nagrade Status 2021. za najboljeg instrumentalista u svojoj kategoriji), koji je zaslužan i za aranžman puhačkih dionica, neizostavni Milivoj Majdak, koji se svojim višedesetljetnim djelovanjem u Jazz orkestru HRT-a nametnuo kao jedan od vodećih ritam gitarista u regiji. Za ostvarivanje još punijeg zvuka puhačke sekcije pobrinuo se izvrsni klarinetist Franjo Stojaković, dok je Hrvoje Sudar kao dodatna ritam gitara cijeloj sekciji podario iznimno bogati ritmički puls. Kontrabasist u video spotu je Vjekoslav Crljen dok je audio zapis snimio Gustav Barišin.

Svakako treba istaknuti i gosta – poznatog sheffieldskog violinista Patricka Walkera, koji svojim poznavanjem britanske tradicijske glazbe ovom izričaju donosi jedan posve novi prizvuk.

Za vizualni dio ovog singla, kao i za audio produkciju, zaslužan je dugogodišnji suradnik sastava Dinko Čvorić – Doringo, koji je kroz režiju spota prikazao još jedno značenje naslova skladbe.

Oridano Gypsy Jazz Band je sa svojim Full Contactom, što će slušatelji odmah prepoznati, zasigurno ostvario najbliži kontakt s legendarnim Djangom Reinhardtom u svojoj dosadašnjoj karijeri, a njegova ga baština i dalje inspirira u otkrivanju novih dimenzija ovog glazbenog izričaja.

ORIDANO GYPSY JAZZ BAND

Fb https://www.facebook.com/OridanoGypsyJazzBand

Ig https://www.instagram.com/oridano/

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here