NOVI SINGL I SPOT „IZNAD PRIZRENA“ KAO POMOĆ ZA DECU ORAHOVCA

BOJAN MILIĆEVIĆ: JEDINI CILJ MI JE DA POMOGNEMO NAŠOJ DECI

0
Reklama


BOJAN MILIĆEVIĆ: JEDINI CILJ MI JE DA POMOGNEMO NAŠOJ DECI

BEOGRAD, 15. septembra (Tanjug) – Istaknuti muzičar Bojan Milićević, nekadašnji član i bubnjar sarajevske pop rok grupe „Regina“, posle duže pauze, vratio se muzici i to u obliku jedne humanitarne aktivnosti, putem pesme „Iznad Prizrena„, za koju je snimio i spot uz pomoć Hora Hrama Sv. Vasilije Ostroški sa Bežanijske kose.


    Vođeni idejom da se pomogne srpskoj deci u izolovanoj sredini Orahovca u akciji „Božur za decu Orahovca“, glavni cilj je da najmlađi ovog grada što pre dobiju sportsku halu.


   Autor teksta pesme je upravo Milićević, koji je i pevao pesmu, a sam projekat je realizovao uz podršku spomenutog crkvenog hora i u produkciji TV Hram.

  Predstavljajući novi singl i spot za ovako human čin, Milićević poručuje da je pesma inspirisana njegovom posetom Prizrenu i Prizrenskoj bogosloviji pre tri godine i dodaje da nije znao ni očekivao da će pesmu pevati, dok je pisao tekst.


Foto: Željka Radović

„Tada sam prisustvovao kraju školske godine, a mladi bogoslovi su horskom pesmom pozdravili nas posetioce. Bogoslovija se nalazi u centru Prizrena i ceo grad je odjekivao pesmom tih mladih bogoslova“, započinje priču autor projekta.   „To je bio trenutak kad sam shvatio da je pravi život  baš tu, u tom malom dvorištu bogoslovije u kojem vladaju ljubav, pesma i vera, bez obzira na okruženje u kojem se nalaze, kao i da smo svi mi baš sa Metohije ili Kosova, bez obzira gde nas je majka rodila“, pun emocija priča Milićević, koji se sada predstavlja u nešto drugačijem muzičkom maniru.

Kako je napomenuo – „Jedini cilj mi je da pomognemo našoj deci“.
 


Dok je stvarao pesmu, muzičar je mislio je će je neko drugi otpevati, ko je pevački afirmisan.
  Međutim, njegov producent Nino Ademović  mu je savetovao da ipak on peva, jer mu se dopala posebna sugestija i emocija u njegovom glasu, a istog je mišljenja bila i glavni dirigent hora Katarina Božić.


Na kraju spota je napisan i bankovni račun gde uplatom ljudi mogu pomoći izgradnju sportske sale za mališane u Orahovcu.

 
Bojan Milićević je otkrio da je posle singla „Iznad Prizrena“ u planu objavljivanje mini albuma pod nazivom „Iznad nas“.
Projekat je pomogao Kulturni fond SOKOJ-a, kao i OPFS-a.


Orahovac je gradsko naselje i sedište istoimene opštine u Srbiji, koje se nalazi u jugozapadnom delu Kosova i Metohije i pripada Prizrenskom upravnom okrugu.
  Prema poslednjem popisu iz 2011. godine, tamo je živelo 15 892 stanovnika.

  U Orahovcu se nalazi oko 280 Srba, od čega je 70-oro dece, a svi žive oko crkve u gornjem delu mesta na prostoru površine 500 metara u prečniku.
Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here