Novi singl Čvrge MIS CINCO MINUTOS

0
Reklama

Akord Records je početkom kolovoza najavio treći i poslednji singl „MIS CINCO MINUTOS“ s albuma Erotske i neke druge priče, koji dokazuje da muzika zaista ne poznaje granice. Naime, numera je produkt saradnje s fanom iz Argentine Inakijem Nunom koji je bend pronašao putem interneta. A srećom, stečeni obožavaoc posetio je i Srbiju, gde je s članovima benda snimio obradu pesme „Mojih pet minuta„, s albuma „Ska vulgarismo„, kao gost na saksofonu.

Ploča Erotske i neke druge priče objavljena je 2. juna 2023. u izdanju „Akord Records“-a.

CD MOŽETE NARUČITI OVDE:

https://forms.gle/trEcPCrT2rHXC3sJ6

Šaljivi ska sastav „Čvrge“ iz Srbije rešio je da nas obraduje novim izdanjem. Nakon albuma prvenca Ska Vulgarismo, maxi singlova Svakidašnja žurka u mom graduBazuka zvuka i nekoliko klasičnih singlova koje su pratili spotovi, momci iz benda ponovo su se odlučili za formu izdanja od 3 numere i uvodnog šaljivog intra. Naziv izdanja je Erotske i neke druge priče, a isto čine numere KomšinicaSelfie i prepev pesme Mojih 5 minuta sa njihovog debi albuma na španski jezik (Mis cinco minutos).

Božidar V. Nedeljković

Ovo izdanje potvrđuje da pored bazičnog ska zvuka ovaj bend uveliko koketira i sa drugim žanrovima kao što su punk, rock, ali i funky, reggae… Numere su snimane u kragujevačkom studiju „Coolijana“ tokom maja 2022. godine.

Ovo izdanje će Vas naterati da djuskate, skačete, smejete se šaljivim tekstovima, ali i naterati Vas da se dobro zamislite o svojim prioritetima kroz pouke koje su vešto ugrađene u liriku. Čvrge i jesu opomena današnjem društvu, te na šaljiv i prepoznatljiv način satirično daju svoje vidjenje pojedinca i društva u celini!

Čvrge će se u okviru svoje turneje truditi da posete što više mesta i prezentuju svoj rad, a bend uživo zaista ima šta da ponudi.

Postavu benda čine: Danijel Zveky Panić (vokal, trombon), Nikola Lončar (saksofon), Marko Živković (bas gitara), Dušan Radovanović (gitara), Stefan Milenković (gitara), Stojan Arsić (perkusije) i Miloš Kostić (bubnjevi).

Album Erotske i neke druge priče izlazi 2. juna 2023. godine u izdanju „Akord Records“-a.

»EP „Erotske i neke druge priče“ grupe „ČVRGE“ predstavlja jedno ezoterično, transcendentalno putovanje, jebačko svakako – koje prija! 

Preporuka za preslušavanje se, naravno – podrazumeva!« 

 (iz recenzije Milan B. Popović, urbopoeta, književni kritičar, kolumnista i publicista)

**

»Parodija, sarkazam, ironija, ali sa jasno izraženom melodičnošću, sviračkom ubedljivošću, sve vreme nagoni slušaoca daučestvuje u predstavi grupe, i to od prvog do poslednjeg takta.“Erotske i neke druge priče“ predstavljaju prirodan nastavak inadgradnju karijere grupe, koja pokazuje kako je za sada na pravom

putu.« 

 (iz recenzije Branimira Loknera)

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here