Novi početak: Virgin EMI Records je ponovo EMI Records

Virgin EMI Records, koji se od 2013. godine nalazi pod okriljem Universal Music Grupe, nastaviće sa radom pod novim-starim imenom EMI Records.

0
Virgin EMI Records i Rebecca Allen
Novi početak za Virgin EMI Records u 2020. godini.
Reklama

Najuglednija britanska diskografska kuća Virgin EMI Records je 16. juna objavila da će od sada nastaviti da funkcioniše pod novim-starim imenom EMI Records. Tim povodom je Rebeka Alen imenovana za novu glavnu i odgovornu urednicu ove novoobnovljene diskografske kuće.

Nakon što je Universal Music Group krajem 2012. godine svom vlasništvu pridodao britansku diskografsku kompaniju EMI (Electronic and Musical Industries), koja se tokom poslednjih godina svog samostalnog delovanja borila sa čestim promenama vlasnika i ogromnim finansijskim gubicima, prvi korak koji je načinila je restruktuiranje ove prestižne kompanije. Tako je „Universal“ 2013. godine odlučio da od nule krene sa pretpoznatljivim brendom EMI Records tako što je spojio Mercury Records i Virgin Records u novu kuću Virgin EMI Records. Nakon odlaska Teda Cockle-a sa pozicije urednika Virgin EMI Recordsa, „Universal“ je odlučio ponovo da izvrši restruktuiranje britanskog dela kompanije i da ponovo pokrene EMI Records kao svoju glavnu diskografsku kuću. Nova glavna i odgovorna urednica kuće će biti Rebeka Alen, koja je do sada istu funkciju obavljala u kultnom Decca Recordsu. To, naravno, ne znači kraj za legendarni Virgin Records, koji će od sada nastaviti da funkcioniše kao podetiketa u novom-starom EMI Recordsu.

Generalni direktor Universal Music Grupe, Lucian Grainge, tim povodom je izjavio:

Odrastajući u Londonu, EMI je bio najzvučniji brend u britanskoj muzici. Prilikom akviziranja ove kompanije, posvetili smo se novim ulaganjima, inovacijama, kreativnošću, i, naravno, liderstvu. Ne samo da smo ispunili to obećanje, već nastavljamo da postavljamo EMI u budućnost. Imenovanje Rebeke Alen je dokaz našeg dugoročnog opredeljenja i naše uverenje da će brend EMI toliko značiti novoj generaciji umetnika i obožavalaca kao što je značilo mojoj. Rebeka je tako jak kreativan i komercijalan lider – i ima vrednosti, hrabrost i posvećenost da EMI zadrži najvećim domom za neke od najvećih talenata u Velikoj Britaniji.

Rebeka Alen se na sve ovo nadovezala sledećim rečima:

Neverovatna je prilika kada neko ponovo zamisli da pokrene jednu od najvažnijih diskografskih kuća u Britaniji, kao i da mi se ukaže prilika da ponovo vodim nju i da sarađujem sa nekima od najvećih svetskih i najinovativnijih umetnika. Rad sa prekaljenim umetnicima, te pronalaženje i razvijanje budućih talenata je ono što me pokreće i jedva čekam da započnem sa usavršavanjem onoga što je Virgin EMI već izgradio.

Direktor britansko-irskog predstavništva Universal Music Grupe David Joseph, tim povodom je izjavio:

Rebekina iskustva u Decca Recordsu govore sama za sebe, ali njen niz uspeha ne govori u potpunosti. Jednostavno, ona je inspirativan lider i niko od nje nema bolje razumevanje po pitanju toga šta je potrebno da bi umetnike i muziku doveli do nove publike. Ona je izuzetno dinamična i kreativna izvršna direktorka sa vizijom i ambicijama da vrati EMI Records u položaj moćnog otkrića kulture i muzike.

Tokom prethodnih godina za Deccu Records su snimali legendarni umetnici poput Gregorija Portera, Ludovika Ejnaudija, Roda Stjuarta, Imelde Mej, sastava „The Shires“ i „The Lumineers“, dua Majkl Bal/Alfi Bo, Šeku Kane-Mejsona i Andree Bočelija. U rosteru dosadašnjeg Virgin EMI Recordsa se nalaze vrsni britanski umetnici poput Eltona Džona, Pola Makartnija, alternativnog pop dua „Florence+The Machine“ i Luisa Kapaldija, kao i međunarodno poznate superzvezde: Kejti Peri, Tejlor Svift i Džastin Biber.

Rukovođenje Decca Recordsom bi trebalo da preuzmu Tom Luis i Laura Monks, dok će Dikon Stejner ostati „Juniverzalov“ urednik za ozbiljnu i džez muziku.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here