Novi koncert Beogradske filharmonije 4, 5. i 6. marta: program za ligu šampiona

Kamerna simfonija Šenberga premijerno u Filharmoniji

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Beogradska filharmonija i šef dirigent Gabrijel Felc su pred velikim izazovom u pripremi ekskluzivnog programa koji sviraju 4. 5 i 6. marta od 19h u filharmonijskoj sali. 

Orkestar premijerno izvodi Kamernu simfoniju Šenberga, i Betovenovu Četvrtu simfoniju, program koji šef-dirigent naziva da je za ligu šampiona.

Šenbergova Kamerna simfonija je veoma zahtevna kompozicija, predstavlja izazov i avanturu kako za orkestar tako i za dirigenta. Iako je Gabrijel Felc izvodio ovo delo nekoliko puta u svojoj karijeri, svaki put oseća da je pred njim veliki test. 

Kamerna simfonija je jedno od najvažnijih dela ovog kompozitora i veoma je komplikovano. Pisano je za 15 instrumenata, tako da će svaki muzičar imati ulogu soliste. Radujem se što ćemo imati tri koncerta jer je to odličan trening za orkestar da uvežabava ovako teške harmonije, ritmove, tehnike, tempa, pregršt sitnih nota. Mi zaista vežbamo i bukvalno treniramo kao ludi. Zajedno sa Betovenovom simfonijom, ovo je stvarno program za ligu šampiona”, ističe Gabrijel Felc.

2-7. novembar 2020. Gabrijel Felc, dirigent Tijana Milosevic, violina J. Sibelijus: Tuzni valcer S. Barber: Adadjo A. Vivaldi: Cetiri godisnja doba Miroslav Pavlovic Beograd, 07.11.2020. foto Marko Djokovic/BEOGRADSKA FILHARMONIJA

Iako su na prvi pogled sasvim različiti, publika će imati priliku da čuje spoj Betovena i Šenberga, autore koji na sličan način predstavlјaju klјučne ličnosti koje su izmenile tok istorije muzike. 

Naredni koncert šefa dirigenta sa orkestrom zakazan je za 18. 19. i 20. mart na istom mestu BF. 

IzvorPress
FotoPromo
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Mjuzikl „Parče Brodvejske noći“ 17. septembra u Kombank Dvorani: Ivana Peters, Jelena Gavrilović, Marko Marković

Budući muzički spektakl u najavi sa hitovima iz filmova "Čikago", "Kosa", „Mulen ruž“, „Fantom iz opere“ BEOGRAD, 5. avgusta (Tanjug)...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket