Novi film Mirjane Karanović dobio podršku Luksemburga

Film već ima podrške nacionalnih fondova u Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Crnoj Gori

Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularno


Film već ima podrške nacionalnih fondova u Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Crnoj Gori

Drugi rediteljski projekat glumice Mirjane Karanović, film u nastajanju „Majka Mara“ dobio je podršku od 200 000 evra – Filmskog fonda Luksemburga, saopštio je Filmski centar Srbije (FCS).

   Novo ostvarenje prati potrese u životu jedne žene nakon samoubistva sina jedinca, a projekat je već dobio podrške nacionalnih fondova u Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Crnoj Gori, kao i putem programa “MEDIA Kreativna Evropa”.

     
Debitantski film proslavljene glumice – “Dobra žena” (2016), koji je nastao prema njenom scenariju, imao je zapažen uspeh na mnogim festivalima, a svetsku premijeru je doživeo na Sandens festivalu u SAD, osnivača Roberta Redforda.
  U njemu igraju upravo Mirjana Karanović i Boris Isaković, nedavno glumački par i u mini seriji “Porodica”.

Producentkinja i ove filmske režije Mirjane Karanović je Snežana van Hauvelingen (kuća “This and That Productions”), kao i „Dobre žene”, a ostali producenti su: Pol Tildžes  i Edrien Čef (“PTD”, Luksemburg), Vladimir Bulajić (“December”, Slovenija), Nemanja Bečanović (“VHS”, Crna Gora) i Damir Ibrahimović (“Deblokada”, BiH).

 Kako javljaju iz produkcije, planirano je da snimanje počne na proleće 2022. godine, a podršku već ima od Filmskog centra Srbije.

Mirjana Karanović trenutno snima TV serije “AdvokadoNikole Pejakovića Kolje i “Ubice mog oca” – 5. sezonu, autora Predraga Gage Antonijevića, a biće aktuelna i u filmu i mini seriji “Toma” Dragana Bjelogrlića o Tomi Zdravkoviću.

- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Rok klub Fest ima ozbiljno novo pojačanje u julu: Divlje jagode, Kolja, Dža ili Bu

Sezona koncerata se ubrzano zakuhtava Tokom pandemije dok je još bilo dozvole za održavanje koncerata sa svim poratećim merama,...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket