Novi domaći filmovi od sutra (17. mart) na programu festivala u Sofiji za projekte u razvoju

Filmovi Raše Bukvića, Raše Andrića, Petra Ristovskog, Pavla Vučkovića, Vladimira Tagića

Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularno


Filmovi Raše Bukvića, Raše Andrića, Petra Ristovskog, Pavla Vučkovića, Vladimira Tagića

SOFIJA, 16. marta:
Nekoliko srpskih filmskih projekata u različitim fazama razvoja i produkcije biće predstavljeni od sutra (17.03.) u programu “Sofia Meetings” u okviru 18. Filmskog festivala u Sofiji, najavili su iz Filmskog centra Srbije.

Susreti na tom bugarskom koprodukcionom marketu će trajati do 24. marta, a između ostalih svoje prezentacije će imati budući film “Antitalenti” po scenariju i u režiji poznatog glumca Radivoja Raše Bukvića u odeljku “Plus minus jedan”, dok će u sektoru “Projekti drugih filmova” učestvovati naslovi “Mraz” Pavla Vučkovića i “Peščana hronika” Petra Ristovskog.


Razvoj filma “Usud” reditelja Stefana Maleševića biće deo programa “Projects in Bank”, dok će se u segmentu “First Films First” predstaviti i projekti debitantskih dugometražnih filmova – “EmbrionMaše Šarović i “Yugo Florida” Vladimira Tagića.


U selekciji “Radovi u toku” biće predstavljen i projekat filma “Leto kada sam naučila da letim”, prema romanu Jasminke Petrović, u režiji Radivoja Raše Andrića, gde igra Žarko Laušević, kao koprodukcija Srbije, Hrvatske i Bugarske.


U segmentu koji se tiče TV serija, ovom prilikom biće predstavljeno ukupno devet projekata, među kojima i buduća srpska serija “Turbo” producenta Milana Stojanovića. Taj TV projekat će proizvesti kuća “SENSE Production” iz Beograda, a u partnerstvu sa programom “MIDPOINT TV Launch”.

Radivoje Raša Bukvić trenutno kao glumac snima igrani film “Trag divljači” Nenada Pavlovića, u Nišu, Zaječaru i Knjaževcu, a čeka ga nastavak snimanja drugih sezona dve serije – krimić “Besa” i komedija “Slučaj porodice Bošković”, gde tumači glavne uloge. Takođe, publika će ga gledati u vodećoj roli filma “Ključ” Marka Sopića.

Reditelj i scenarista Pavle Vučković postao je afirmisan zahvaljujući uspehu sa kratkim filmom “Beži, zeko, beži” kao i dugometražnim projektom “Panama”, a trenutno je aktuelan sa serijom – sitkomom “Tri muškarca i tetka”.

Režiser Petar Ristovski, sin Lazara Ristovskog, proslavio se filmom i serijom “Kralj Petar Prvi”, a nedavno je priveo kraju snimanje filma i TV serije “Bilo jednom u Srbiji” o Leskovcu kada je bio proglašen za “srpski Mančester”.

Vladimir Tagić je do sada radio kao reditelj projekata malog ekrana, na poznatim serijama “Jutro će promeniti sve”, “Mama i tata se igraju rata” i “Sumnjiva lica”.  

- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Završeno snimanje dokumentarnog filma o Led Cepelinu

Film koji režira Bernard Mekmahon je najavljen u maju 2019. godine, a povodom 50 godina benda koja je obeležena...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket