Novi dokazi u slučaju ubistva repera Tupaka Šakura

0
Reklama

Policija u američkoj saveznoj državi Nevadi potvrdila je da je ove sedmice izvršila pretragu u sklopu nerešenog ubistva repera Tupaka Šakura. Detektivi su pretražili kuću u Hendersonu, predgrađu Las Vegasa, gdje je Šakur ubijen u septembru 1996. godine.

Policija Las Vegasa nije pružila dodatne detalje o pretrazi, navodeći da je istraga o njegovom ubistvu još uvek u toku. Šakur je imao 25 godina kada je ubijen. Do sada niko nije uhapšen i trenutno nema osumnjičenih.

Kuća koja je pretražena nalazi se manje od 32 kilometra od Las Vegas Stripa, mesta gde je Šakur upucan.

“LVMPD može potvrditi da je izdat nalog za pretragu u Hendersonu, Nevada, 17. jula 2023, kao deo tekuće istrage o ubistvu Tupaka Šakura”, stoji u izjavi policije Las Vegasa, prenosi Index.hr.

Dodali su da ne mogu dalje komentarisati u ovom trenutku.

Policajac Džejson Johanson iz Las Vegasa rekao je za Las Vegas Review Journal da detektivi ponovo rade na ovom “hladnom slučaju”.

To je slučaj koji je ostao nerešen i nadamo se da ćemo to jednog dana promeniti”, rekao je za novine.

Šakur, umetničkog imena 2Pac, objavio je svoj debitantski album 1991. godine i postigao uspeh na top listama s hitovima poput “California Love”, “All Eyez on Me”, “Changes” i “I Ain’t Mad at Cha”.

Preminuo je 13. septembra 1996, sedmicu nakon što je četiri puta upucan u svom automobilu dok je čekao na crvenom svetlu na semafotu. Šakur, koji je prodao više od 75 miliona albuma širom sveta, posthumno je uveden u Rock & Roll Hall of Fame 2017. godine.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here