NOVI DATUMI ZA ODLOŽENE KONCERTE U BEOGRADU I SRBIJI

WARDRUNA, VALJAK, NIČIM, DEJAN, ARA, ORGAZAM, NEMANJA, DEJAN, MARKO

Ivan Makragić
Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularno

Popularni muzičari aukcijama pomažu industriju zabave u Velikoj Britaniji

Opasna kriza ipak nailazi na višestruku pomoć LONDON, 29. novembra - Erik Klepton, Nik Kejv, Lijam Galager, Nil Rodžers,...

Dugo očekivani album inđijskog metal sastava Alitor zvanično je objavljen

Dugo očekivani album inđijskog metal sastava Alitor danas je zvanično objavljen na svim digitalnim platformama, dok su fizička izdanja...

ZLOSTAVLJANJE NA FILMU

Dokumentarni film naše rediteljke i glumice Danijele Štajnfeld „Zaceli me“ juče je, na ovogodišnjem 26. Festivalu autorskog filma, imao specijalnu projekciju u Kombank...

WARDRUNA, VALJAK, NIČIM, DEJAN, ARA, ORGAZAM, NEMANJA, DEJAN, MARKO


Situacija se zahuhtava, da ne kažemo i pogoršava, ali ostajemo optimisti i jaki u ekstremnim merama koje nas svaki dan stežu sve jače.

 Razni koncerti sada imaju zvanične nove datume, jer su naravno u tekućem mesecu martu morali biti odloženi. Ima onih koji su požurili i prebacili svoje muzičke večeri već na april, a i onih koji pomeraju upravo koncerte u aprilu na jesen – oktobar, novembar.
   Ne znamo šta je zaista pouzdano od svih tih ranijih datuma, ne zavisi ništa od muzičara, čekamo razvoj situacije i epilog borbe protiv nevidljivog (moćnog) neprijatelja.
   EVROVIZIJA je otkazana, što je dovoljan znak za ozbiljnost, a još ne znamo za naše festivale koji slede – EXIT, Arsenal fest, Beer fest …

  Trenutno su ovo bendovi čiji su datumi novih koncerata saopšteni:

Foto: Brian Rašić

ELEKTRIČNI ORGAZAM

Predložena turneja povodom 40 godina benda sada izgleda ovako, kako smo i nedavno objavili:

03. april Požarevac, klub KB
04. april Subotica, klub Mladost
09. april Niš, Feedback
10. april Zaječar, Omladinski centar
11. april Smederevska Palanka, Punk rock cafe
16. april Zrenjanin, Lion pub
23. april Beograd, Kombank dvorana
24. april Kruševac, Basement bar
25. april Kruševac, Basement bar


MARKO LOUIS
29.04. Kombank Dvorana


Zakazan bio za 26. mart, optimistično je pop soul zvezda Marko Louis pomerio za 29. april u Kombank Dvorani, na veoma uspešnoj turneji gde uglavnom unapred rasproda sve koncerte po zemlji i regionu! Daj Bože da bude tako i da nam na proleće sve osvane! Izuzetan umetnik imao je rasprodate i uspešne koncerte u Beogradu na scenama Doma omladine dve godine zaredom (2017 & 2018), kao i na festivalu Wine Garden 2019. u Botaničkoj bašti. Osim toga, okupio je više desetina hiljada ljudi i na Beer festu 2019, a nedavno je gostovao na koncertima Lene Kovačević (zajednički duet „Kraj“) u Narodnom muzeju i rođene sestre Maje Louis u Dorćol Platz-u, oba tokom februara.

Foto: Irena Herak


PERPETUUM JAZZILE
23.05. Sava centar

Koncert slovenačkog hora “PERPETUUM JAZZILE“ zakazan za 28.03. u Sava Centru, radi novonastale situacije se pomera za 23.maj u 20h. Ova atrakcija je već bila zakazana pa otkazana u novembru 2019, I nadali smo se da ih čujemo posle sjajnog koncerta 2018. na istom mestu. Slovenački odgovor na naš horski spektakl Viva Vox.

NIPPLEPEOPLE
04.06. Dom kulture Novi Sad
05.06. Dom omladine Beograd

Elektropop duo Nipplepeople odložio je sve datume svoje regionalne “Softcore” turneje, čak i malo ranije nego što je buknula kod nas pandemija i posebno znatno pre vanrednosg stanja. Oni su imali po Srbiji zakazane koncerte 20. marta u Domu omladine Beograda, 21.03.  u “Čaurnici” u Kragujevcu i 26.03. u Domu kulture Novog Sada.  

Novi datumi Nipplepeople koncerata, za sada, ako se ponovo ne odlože, su: 4. jun Dom kulture u Novom Sadu (22:00) i 5. jun (21:00) “Amerikana” Dom omladine Beograda, dok će datum koncerta u Kragujevcu biti određen naknadno.
 Ulaznice kupljene za prvobitne datume važe i za nove, i nije ih potrebno menjati. Ukoliko neko želi može ulaznicu vratiti na prodajnim mestima na kojoj je kupljena (www.tickets.rs za Beograd i www.gigstix.com za Novi Sad).  Organizacija: Long Play.

FAZIL SAY 
23.09. Kolarac


Na velikoj sceni Kolarčeve zadužbine, u ciklusu STEINWAY & SONS koncertne sezone, pijanista Fazil Saj će nakon odloženog nastupa 13.04. imati svoje muzičko veče 23. septembra.

Dok sedite kod kuće, iskoristite i preslušavajte najzanimljivije koncerte i predavanja koji su održani u našim salama, na kanalu SLUŠATE KOLARAC!

YouTube kanal Slušate Kolarac je projekat Saveta mladih Kolarčeve zadužbine kroz koji želimo da povećamo kapacitet publike. Slušaocima izvan prostorija Kolarca omogućeno je da slušaju najzanimljivije koncerte i predavanja koji su održani u našim salama.

www.youtube.com/channel/UCgZJknULGY6t4KbtaPuAWTA?reload=9

https://www.youtube.com/channel/UCgZJknULGY6t4KbtaPuAWTA?reload=9
PARNI VALJAK Foto: Dario Njavro


PARNI VALJAK
03.10. SPENS, Novi Sad


Pop rock bend Parni Valjak zbog novonastale situacije održaće 3. oktobra (20:00) koncert u velikoj dvorani “Spensa” u Novom Sadu, koji je bio planiran za 3. april. Dakle tačno 6 meseci kasnije od planiranog. Organizacija – koncertna agencija Long Play, koja nam ostaje “dužna” i za novi datum odloženog drugog koncerta Jure Stublića i grupe Film, koji je bio planiran 15. marta.  
  “Svima zahvaljujemo na razumijevanju i vidimo se 3. oktobra u Novom Sadu!”, poručuju iz Parnog valjka.

WARDRUNA
27.08. Sava centar

Zvanično saopštenje glasi:

„Dragi prijatelji Vardrune,

Zbog trenutne situacije i odlukom Vlade Srbije, koncert grupe WARDRUNA koji je trebao da se održi 7. maja u Sava Centru biće odložen za 27. avgust 2020. godine. Sve ulaznice koje su kupljene za koncert u maju, važiće i za koncert u avgustu. Ukoliko Vam novi termin koncerta ne bude odgovarao, blagovremeno ćemo Vas obavestiti o načinu refundacije novca. Molimo Vas da pratite sve dalje informacije na facebook eventu koncerta Wardruna // 27. avgust 2020. // Sava Centar Hvala vam na podršci i strpljenju! Svi članovi grupe Wardruna vam poručuju da budete dobro i da se vidite uskoro!“


  Norveški sastav Wardruna je poznat po tome što održavaju ograničen broj koncerata svake godine, i koji su u većini slučajeva RASPRODATI. Beograd ima tu privilegiju da bude u tiom suženom izboru koncerata na turneji.
Tvorac grupe koja postoji od 2002. godine je Einar Selvik, a ostali članovi benda su trenutno Lindy Fay Hella (vokal, flauta), Arne Sandvoll (prateći vokal, udaraljke), HC Dalgaard (prateći vokal, udaraljke, bubnjevi), Eilif Gundersen (horna, flauta) i John Stenersen (drevni instrument moraharpua).
   Bend ima izdata četiri albuma, gde prva tri Runaljod – gap var Ginnunga (2009), Runaljod – Yggdrasil (2013) and Runaljod – Ragnarok (2016) čine Runaljod trilogiju. Wardruna izdaje I akustični album Skald (2018), koji istražuje tradicije skandinavskih pesnika i pripovedača.
Einar Selvik i Wardruna su takođe popularni i zbog saundreka čuvene TV serije Vikinzi (History Channel), a Einar je i glumio u par epizoda.


   Ulaznice za Wardrunu u Sava centru (u prodaji je samo parter) koštaju 2.900, 3.200, 3.590 i 3.900 dinara.
Norveška senzacija donosi magični zvuk severa u Beograd.  

Organizator beogradskog koncerta je Charm Music Serbia, koja je objavila i odlaganje Nick Cave & The Bad Seeds, a za sada se ne menja datum premijernog nastupa NICK MASON iz grupe PINK FLOYD (21. jun).
Facebook https://www.facebook.com/wardruna/
Instagram https://www.instagram.com/wardruna/?hl=sr
You Tube https://www.youtube.com/channel/UCoK2X3nnuG7ug-Kk75r5rJQ


NEMANJA RADULOVIĆ
29.09. & 01.10.  Kolarac

Film “Unique” 28.09. & 30.09.

Novi datumi za koncerte Nemanje Radulovića i pijanistkinje Laure Favre Kahn u Kolarčevoj zadužbini su 29. septembar i 1. oktobar od 20:00 časova. Prikazivanje filma “UNIQUE/Nemanja Radulović” zakazano je za  28. i 30. septembar od 21:00 časa.“Dojče gramofon” i francuska filmska – video kuća “Neutra” pokrenuli su nov ciklus audiovizuelnih serija “UNIQUE – un artiste, un lieu, un concert” (Jedinstven – umetnik, mesto, koncert) koji uključuje najznačajnije muzičare današnjice. Prvi dokumentarni film-koncert snimljen je sa Nemanjom Radulovićem i sastavom Double Sens u neolitskom naselju Karnak.


ARA MALIKIAN
14.10. Sava centar

Umesto 14. marta, čuveni „Džimi Hendriks na violini“ pomerio je koncert sedam meseci kasnije, odnosno na početak jeseni, 14. oktobra. Izvanredan umetnik na violini, majstor, maestro i jedinstveni virtuoz Ara Malikian stiže nam u okviru svoje turneje „The Royal Garage. Prvi put nam dolazi za solo koncert, a bio je dva puta davno u kraćim nastupima.


DEJAN CUKIĆ & SPORI RITAM
16.10. Kombank Dvorana

Dejan Cukić & Spori Ritam će 16. oktobra, u Kombank dvorani posle duže pauze održati veliki solo koncert i tako su definitivno promenili prvi datum 11. april.
Vrhunski muzičari i autori nekih od najvećih pop rock hitova poslednji koncert u Beogradu su održali pre više od jedne decenije. Dejan Cukić sa grupom je u poslednje vreme bio dosta aktivan, otvorili su Beer fest 2019, nastupali ispred KC Rakovica na “Danima Rakovice”, I po Srbiji i regionu imali zavidan broj nastupa, svirki – uzduž i popreko.
  “Ja bih da pevam”, “Letnje kiše”, “Mokre ulice”, “Julija”, “Nebo jedino zna”, “Stranac u Beogradu”, “Dolazi tiho” redovne su na reperoarima – set listama benda. Njihove pesme su iskreno svedočanstvo o jednom divnom vremenu, ostavile su dubok trag na muzičkoj sceni i zato traju i danas. Sada promovišu novi album “Ulice bez brojeva” (PGP RTS 2019).


NIČIM IZAZVAN
06. 11.  Kombank Dvorana

Pop alternativa rege atrakcija Ničim izazvan će održati veliki samostalni koncert 6. novembra u Kombank dvorani, nakon što su morali da otkažu 25. april. Posle veoma uspešnih koncerata “Double date”, koje su održavali poslednjih pet godina kao čitav serijal u Domu omladine, Subbeernom centru ili Mikseru, momci i devojka iz benda su odlučili da se presele u jednu od najotmenijih sala u gradu.
  Ovo će biti prvi beogradski nastup benda u prostoru sa mestima za sedenje i članovi benda najavljuju najveći i najlepši koncert do sada.

  Ničim izazvan je objavio novi spot i pesmu “Krhka, a ponosna”.

                               Nastaviće se …..


Ivan Makragić
Foto: Brian Rašić, Dario Njavro, Irena Herak

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

EDO PLOVANIĆ MUZIKA.HR: Imam jednu excelicu sa svime šta želim napraviti, čovječe, nema kraja

U najnovijem nastavku naše muzičke PR priče, upoznajemo veoma zanimljivog, ambicioznog, nadasve svestranog mladog čoveka, koji je do sada...

PIŠE: MILAN B. POPOVIĆ / ALEK – Prepoznaj me // Akustično u studiju

Oduvek sam voleo-anplagd- zvuk i ALEKOVO (Kragujevac, rodni grad) izvođenje sopstvene autorske pesme PREPOZNAJ ME, probudilo je moja sećanja na nekadašnje dvodecenijske i trodecenijske...

ZLOSTAVLJANJE NA FILMU

Dokumentarni film naše rediteljke i glumice Danijele Štajnfeld „Zaceli me“ juče je, na ovogodišnjem 26. Festivalu autorskog filma, imao specijalnu projekciju u Kombank Dvorani. „Zaceli me“ prikazuje intimna svedočenja...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!