Novi album Kikija Lesendrića i grupe „Piloti“ izlazi krajem septembra za PGP RTS

"Muzički, to je taj neki pravac koji ja održavam ovih desetak godina, od kad sam se vratio ponovo sa 'Pilotima' od 2008. sa albumom "Mesec na vratima". To je taj rokenrol, dosta čvršći, ali mislim da i tekstovi i melodija pomalo odskaču od onoga što smo radili na prethodna dva albuma “, navodi Zoran Kiki Lesendrić

0
Reklama


Muzički, to je taj neki pravac koji ja održavam ovih desetak godina, od kad sam se vratio ponovo sa ‘Pilotima’ od 2008. sa albumom „Mesec na vratima“. To je taj rokenrol, dosta čvršći, ali mislim da i tekstovi i melodija pomalo odskaču od onoga što smo radili na prethodna dva albuma “, navodi Zoran Kiki Lesendrić


BEOGRAD, 20. jula – Novi album srpskog rok muzičara Zorana Kikija Lesendrića i njegove grupe “Piloti” pod nazivom „Mali tragovi na nebu“ biće objavljen krajem septembra za diskografsku kuću PGP RTS, saopštilo je ovo muzičko preduzeće iz Beograda.


Prvom pesmom “1981” sa novog albuma, Kiki i „Piloti“ vraćaju verne slušaoce na sam početak njihove plodonosne karijere.


Godina u kojoj su objavili debi album označava i početak saradnje sa vodećom srpskom diskografskom kućom, koja je objavila šest studijskih albuma i kompilacije najvećih hitova „Pilota“, ali od poslednjeg albuma za PGP RTS, prošlo je skoro 30 godina.


Veliko mi je zadovoljstvo što se jedan od najvećih kantautora regiona vratio u PGP RTS i ima jedan sjajan novi album sa deset novih pesama. Za 22. septembar je zakazana promocija novog izdanja”, otkrio je Vladimir Graić, direktor kuće PGP RTS.


Potpisavanje ugovora o novom albumu a PGP RTS Kiki Lesendrić i direktor PGP RTS Vladimir Graić Foto RTS
Prema njegovim rečima, Kiki i ‘Piloti’ su veliko ime naše muzičke scene i celog regiona, sam Kiki je izuzetan, dokazani autor i muzičar koji je ostavio traga i zaslužuje uvažavanje i pažnju, te će zato RTS punim kapacitetom medijskog sistema stati iza ovog projekta.

Novi album ima „drugačiji zvuk i sliku“, kako je približio Lesendrić svoj novi projekat, i naveo da uskoro počinje i snimanje video spotova.

Muzički, to je taj neki pravac koji ja održavam ovih desetak godina, od kad sam se vratio ponovo sa ‘Pilotima’ od 2008. sa albumom „Mesec na vratima“. To je taj rokenrol, dosta čvršći, ali mislim da i tekstovi i melodija pomalo odskaču od onoga što smo radili na prethodna dva albuma “, navodi Zoran Kiki Lesendrić, pevač, gitarista, tekstopisac, kompozitor, aranžer, producent svih pesama.

Veliku turneju Kiki i „Piloti“ najavljuju za 2023. godinu, u kojoj PGP RTS planira da objavi i „boks set“ svih albuma Kikija Lesendrića objavljenih tokom karijere, koja traje 42 godine.

Krajem septembra novi album Kikija Lesendrića i Pilota za PGP RTS, Foto RTSOd kada se vratio ponovo na scenu 2008. godine, nakon karijere kompozitora u Grčkoj, Kiki Lesendrić bez originalne postave “Pilota” je nastavio ovu muzičku priču, snimio dva studijska albuma (“Mesec na vratima” 2008. i “Slučajno i zauvek” 2012.) i postao veoma koncertno aktivan.

Publika je Kikija i ekipu gledala često na festivalima – Beer fest na Ušću, Beer Garden na Adi Ciganliji, Danima Palilule u Ustanovi kulture “Vlada Divljan”, na samostalnim koncertima u Beogradskoj Areni, Stadionu Tašmajdan, klubu Subbeerni centar i mnogim drugim atraktivnim prostorima prestonice i velikih gradova Srbije.

Tokom 2019. godine snimio je duet i spot za pesmu “Jedino” sa kolegom Alenom Islamovićem.

Kiki Lesendrić je i poznat kao kompozitor filmske muzike, mnogi i dalje vole njegov veliki hit “Zaboravljeni” za istoimenu TV seriju i film u režiji Darka Bajića, prema scenariju Gordana Mihića, a sa istim rediteljem muzičar je sarađivao i na drugim igranim projektima (“Balkanska pravila”, “Bićemo prvaci sveta”).
Prvi album Kiki Lesendrić i Pliloti su objavili 1981. godine za tadašnji PGP RTB, Foto RTS
Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here