NOVI ALBUM BORISA NOVKOVIĆA – „GORI ULICA“

0
Reklama

 35 diskografskih godina Borisa Novkovića

Boris Novković u svoju diskografiju je upisao 16 studijskih albuma, brojne singl ploče i kompilacije. U godini u kojoj obeležava 35 godina od izlaska svog prvog albuma „Kuda idu izgubljene djevojke…“, publika željna prave energije rock and rolla ima priliku uživati i u novom studijskom albumu pod nazivom “Gori ulica”.

Borisov rokerskiji pristup na albumu dao se naslutiti singlovima „Dinamit“, „Pun mjesec, ti i ja“, „Gori ulica“, „Ljeto je“ i „Moja djevojka“. Borisove pesme su ljubavne tematike, a u stihovima širi pozitivu koja je u ovim izazovnim vremenima itekako potrebna.

Za jedan od svojih prvih singlova „Dinamit“ Boris je rekao kako najbolje opisuje novi album, ali i njega u muzičkom smislu. Među dvanaest pesama koliko ih sadrži novi album, Boris je jednu pesmu posvetio i Zagrebu, „Moj grad bez ljudi“ koja je nastala 2020. godine u vreme lockdowna i zemljotresa. Pored hit singlova na albumu se nalaze i četiri dosad neotkrivena singla: „Srebro“, „Ti si vrag“, „Ispod starog mosta“ i „Nisam više sam“. Većinu aranžmana na albumu potpisuje Borisov saradnik Hrvoje Prskalo, ujedno i producent albuma.

Mogu reći da sam u Hrvoju Prskalu pronašao izuzetno kvalitetnog saradnika. On je oslobodio jednog duha iz mene te sam se opustio i vratio svojim prvim muzičkim energijama rock and rolla.“

Aktuelni singl „Moja djevojka“ Boris je nedavno poetski opisao: „Sad već polako možete osetiti atmosferu čitavog albuma koju bi usporedio s nadrealnim putovanjem u moj svet čudesa, poput onog Alisinog iz bajki. Taj svet i album, kao i ova pesma, ispunjeni su kosmičkom ljubavi i pozitivom koja nam svima danas toliko treba. To je moj mali doprinos i otpor ovom sivom vremenu. Širite pozitivu kroz male stvari i ljudske geste; to je jedini način da učinimo svet sutra boljim.“


Boris Novković jedan od najuspešnijih i najpopularnijih regionalnih kantautora čiji su albumi prodavani u zlatnim i platinastim tiražima, a svi njegovi novi hitovi kao i oni stariji, poput „Kuda idu izgubljene djevojke“, „Jači i od sudbine“, „Daleko“, „U dobru i zlu“, „Dok svira radio“, „Eloiz“, “Vukovi umiru sami “ redovno se mogu čuti na svim radio stanicama.

Novi album „Gori ulica“ je u prodaji  u Srbiji u izdanju Jugotona.

Boris Novković album Gori ulica

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here