Nova verzija “Balkanskog špijuna” humanitarno onlajn na Božić

D.
D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Koncert opere “Magična muzika” 17. januara u Narodnom pozorištu

Koncert ansambla Opere Narodnog pozorišta u Beogradu pod nazivom “Magična muzika” biće izveden u nedelju, 17. januara na Velikoj sceni tog pozorišta.Program će započeti...

Josipa Lisac priprema virtuelni koncert na Valentinovo

Na Valetinovo, a ujedno i svoj rođendan, Josipa Lisac virtualno će provesti publiku delom sveta kroz svoj impresivan katalog...

Lena Kovačević ponovo na naslovnim stranama magazina u Turskoj

Muzičarka sve više prisutna u inostranim projektima i saradnjama Čuvena srpska pevačica i muzičarka Lena Kovačević, nalazi se na naslovnim...

Glumci Dragan Bjelogrlić, Vesna Trivalić, Milutin Mima Karadžić, Gordan Kičić, Branka Katić, uz domaćina Zorana Kesića spremaju onlajn predstavu “Balkanski špijun” Dušana Kovačevića, koja će biti emitovana na Mozzartovom YouTube kanalu na Božić u 20 časova.

Poznati glumci nastupiće 7. januara u humanitarnoj onlajn predstavi za pomoć kulturi, preko Zoom platforme, u produkciji kuće Spotlight i svakim “šerom” – deljenjem digitalnog projekta na društvenim mrežama, kompanija Mozzart povećava fond za Udruženje dramskih umetnika Srbije (UDUS).

Nakon premijernog emitovanja, predstava će biti dostupna za gledanje još 48 sati, a tokom prva 24 časa, za svako šerovanje Mozzart će donirati UDUS-u za fond solidarnosti.

Uloga čuvenog Ilije Čvorovića pripala je Bjelogrliću, dok njegovog brata Đuru igra Mima Karadžić, sa poznatim replikama “Soko zove orla, soko zove orla”, “Orao pao, orao pao”.
Vesna Trivalić igra suprugu, a Branka Katić ćerku, dok je uloga nesrećnog stanara Petra Markova, možda špijuna ili ne, pripala Gordanu Kičiću.

Ideja je fenomenalna, izuzetno mi je drago što sam deo ove priče i fantastične ekipe”, prvi su utisci Kičića.
Imamo priliku da se ujedinimo i sakupimo sredstva za UDUS i kolege koje su u veoma nezavidnom položaju. Mislim da predstava dolazi u pravom trenutku, jer na Božić će svi biti kod kuće i moći će da nam pomognu da širimo duh praznika i darivanja, kako bismo zajedno dali podršku dramskim umetnicima. Veoma smo zahvalni Mozzartu, koji na pravi način podržava kulturu” – zaključio je glumac.

Kako navode iz organizacije projekta, kultura u Srbiji tokom epidemije korona virusa mogla bi da bude opisana kultnom rečenicom iz “Špijuna” – “ako me se sete, sete”, a kako se malo ko u jeku pandemije seti kulture, dužnostje svih da joj pomognu koliko mogu.Pozorišta i bioskopske sale su poluprazne, ali onlajn predstave su idealan način da se nastavi kulturno uzdizanje.
Kada jedna takva ideja dobije i humanitarni karakter, onda se očekuje masovni odziv, a što je više deljenja projekta po mrežama, to će fond za pomoć dramskim umetnicima biti veći.
Glumci se odriču svog honorara za učešće i takođe ga doniraju UDUS-u, a kompletna ekipa i Mozzart pozivaju sve da učestvuju u širenju energije i svesti o stanju kulture pogođene kovidom 19.

Kulturni događaji su prvo bili u potpunosti obustavljeni, a sada se održavaju pod nizom ograničenja”, podseća Borjan Popović, direktor korporativnih komunikacija kompanije Mozzart.
Zato smo osmislili način da ukažemo na tešku situaciju u kojoj se nalazi kultura u jeku pandemije. Odazvala su se neka od naših najvećih glumačkih imena, legende koje su obeležilenašu i jugoslovensku kinematografiju i zajedno pravimo predstavu za sve koji su sami u kovid bolnicama, za one koji kod kuće brinu o njima, za roditelje koji balansiraju sa radom od kuće”, naveo je Popović.

Želimo da ova humanitarna verzija “Balkanskog špijuna” svimaizazove smeh i da barem u tih sat vremena mislimo samo na lepe stvari. Hvala glumcima na odvojenom vremenu, jer bez njih ništa ne bi bilo moguće”, zaključio je direktor korporativnih komunikacija Mozzarta.

FotoPromo

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

ZAYN OBJAVIO TREĆI ALBUM “NOBODY IS LISTENING”

IZDVOJILI SE SINGLOVI “BETTER” I “VIBEZ”Pop zvezda Zayn Malik objavio je u petak, 15. januara novi, treći studijski album...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!