Nova TV serija “Kalkanski krugovi” od 13. marta na Superstar TV

Vrhunska glumačka ekipa na čelu novog projekta

Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularno


Vrhunska glumačka ekipa na čelu novog projekta


Nova domaća serija “Kalkanski krugovi” u režiji Milana Karadžića i produkciji kuće “Firefly”, premijerno će stići pred publiku malog ekrana 13. marta na kablovskom kanalu Superstar TV kompanije Telekom Srbija, koja je i koproducent projekta.

  Serijal prema scenariju Đorđa Milosavljevića, koji će se od 20. marta prikazivati i na RTS-u, kroz deset epizoda prati dinamičnu i uzbudljivu istoriju sukoba dve porodice u šumadijskom selu Dol.

Dugo čuvana tajna iz prošlosti, težište je ove intrigantne porodične drame, koja se pre svega bavi problemima savremene porodice.

 Radnja je smeštena u seoskom ambijentu netaknute prirode, a problemi i situacije o kojima se priča su savremeni, generacijski određeni i na taj način se ova serija obraća najširem auditorijumu što će publika prepoznati. Simboličan naziv „Kalkanski krugovi“ mogao bi da se tumači kao „zaštitni krugovi“ i odnosi se na krugove od kreča, koji su pravljeni oko kuća u kojima su živeli oboleli od gube.

 Glavne uloge tumače – Vojin Ćetković, Žarko Laušević, Nataša Ninković, Ivana Zečević, Nina Janković Dičič, Vesna Čipčić, Olivera Bacić, Pavle Mensur, Filip Hajduković, Maja Šipovac, Milutin Mima Karadžić i mnogi drugi.

  Poreklom iz Dola je glavni junak serije Dejan (Vojin Ćetković).
 Кako bi odvojio ćerku Mionu (Ivana Zečević) od lošeg društva u Beogradu, Dejan odlučuje da pobegnu iz grada i problema sa kojima nisu mogli da se izbore.  U selu pak otkrivaju i deo porodične istorije koju su njihovi preci želeli da sakriju.

  Još jedan od važnih likova “Кalkanskih krugova” takođe je i Dejanov stric Velibor, čiji lik će dočarati proslavljeni glumac Žarko Laušević, sve više aktuelan na velikom i malom ekranu, kao što je film “Ime naroda” (uskoro i kao mini serijal) ili poznatih serija “Koreni”, “Senke nad Balkanom”, “Pet”, “Državni službenik” sezone 1 i 2.
     Osim toga, Lauševića će publika gledati ove godine i u serijama epohe – “Vreme zla” po romanu Dobrice Ćosića, Kralj” Zdravka Šotre, filmu “Leto kad sam naučila da letim” Radivoja Raše Andrića.

  Vojin Ćetković je u 36 epizoda sa suprugom Slobodom Mićalović svaki dan bio svakodnevno pred očima auditorijuma u TV seriji “Tajne vinove loze”, koja je stekla veliku popularnost, a planira se ubrzo i snimanje nastavka te telenovele, u produkciji Telekoma.

Reditelj Milan Karadžić stoji iza popularnih serija “Mješoviti brak”, “Budva na pjenu od mora”, “Komšije”, “Biser Bojane”.

Produkcijska kuća Firefly i Telekom Srbija već su imali uspešne serije za sobom – “Tajkun”, “Močvara” i “Klan”, a nastavljaju i dalje sa novim izazovima i poduhvatima.

- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Završeno snimanje dokumentarnog filma o Led Cepelinu

Film koji režira Bernard Mekmahon je najavljen u maju 2019. godine, a povodom 50 godina benda koja je obeležena...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket