Nova svetska turneja i novi album, a oni su: DEPECHE MODE

“Memento Mori” nema direktne veze sa preminulim prijateljem Endruom Flečerom

0
Reklama
Album “Memento Mori” nema direktne veze sa preminulim prijateljem Endruom Flečerom


BERLIN, 5. oktobra: Svetski muzičari Dave Gahan i Martin Gore održali su u utorak (04.10.) zvaničan susret sa medijima u svom omiljenom gradu Berlinu i time konačno skratili neizvesnost koja traje od kada su pre desetak dana, preko društvenih mreža, najavili obraćanje javnosti.

Muzički umetnici najavili su izlazak novog albuma i novu svetsku turneju koja će početi narednog marta (2023).

Naravno, nastao je veliki šok nakon preranog odlaska trećeg člana grupe Endrua Flečera (Andrew Fletcher), koji nas je napustio 26. maja ove godine.

Poznati engleski klavijaturista, bio je jedan od osnivača elektro rok benda “Depeche Mode”, a zvali su ga i po nadimku – Fleč (Fletch).

Naslov novog albuma “Memento Mori” nema direktne veze sa odlaskom Flečera.


DM_by_Anton Corbijn„Počeli smo da radimo na novom albumu na početku pandemije korona virusa i teme pesama su pre svega inspirisane tim događajima. Nakon što je Fleč preminuo, odlučili smo da nastavimo dalje, jer znamo da bi i on to želeo, a time nam je ovaj album dobio i dodatno na značaju“ izjavio je Martin Gor na konferenciji za štampu.

„Fleč bi voleo ovaj album. Radujemo se što ćemo ga uskoro podeliti sa vama, ne mogu da sačekam da sviramo nove pesme na našoj budućoj turneji“, izjavio je pevač Dejv Gahan okupljenoj publici u sali i svima koji su konferenciju pratili preko interneta..


Materijal “Memento Mori” će biti 15. studijski album benda, za koji Dejv i Martin kažu da su sve pesme već snimljene i da su u procesu miksa i produkcije.
Svetska turneja će im se isto tako zvati kao album, što će im biti prva u proteklih 5 godina.

Prethodna turneja “Global Spirit Tour” (2017-2018) bila je do sada najduža i jedna od najuspešnijih jer je preko 3 miliona fanova kupilo ulaznice na ukupno 130 koncerata u Evropi i Severnoj Americi.


Nova turneja će biti prilika da se poseban deo svakog nastupa posveti preminulom Flečeru i da mu odaju počast izvodeći njegove omiljene pesme.

Turneja će početi 23. marta u Severnoj Americi, ograničenim brojem koncerata po ključnim gradovima: Njujorku (Madison Square Garden), Čikagu (United Center), Los Anđelesu (Kia Forum) i Torontu (Scotiabank Arena).

Onda će se nastaviti velikim letnjim stadionskim koncertima po Evropi – u Parizu (Stade de France), Berlinu (Olympic Stadium), Milanu (San Siro), Londonu (Twickenham Stadium).Na žalost grupa ovog puta neće posetiti Srbiju, a najbliži koncerti zakazani su u Zagrebu i Budimpešti.


Podsetimo, Depeche Mode su u Beogradu bili jedini put 2013. godine kada su održali spektakl koncert na Ušću pred više od 20 000 ljudi, a kasnije se nisu vraćali kod nas.

Karijera im traje više od 40 godina, a prvi album su objavili davne 1981.


Diskografija im izgleda ovako:


Speak & Spell (1981)
A Broken Frame (1982)
Construction Time Again (1983)
Some Great Reward (1984)
Black Celebration (1986)
Music for the Masses (1987)
Violator (1990)
Songs of Faith and Devotion (1993)
Ultra (1997)
Exciter (2001)
Playing the Angel (2005)
Sounds of the Universe (2009)
Delta Machine (2013)
Spirit (2017)

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here