Nova pesma kreativnog art dvojca, Damira Martinovića Mrleta i Ivanke Mazurkijević “Hello, How Low?

0
Reklama

Nova pesma i spot kreativnog art dvojca Damira Martinovića Mrleta i Ivanke Mazurkijević “Hello, How Low?” ujedno predstavlja Mrletov novi alter ego – DJ Demiana te promoviše nedavno objavljeno albumsko izdanje “I’m Alive”, nastalo za predstavu Paola Magellija i ujedno korišćeno kao soundtrack u plesnoj predstavi Žaka Valente i Trafik produkcije po kojoj je soundtrack i nazvan.

Vodeći se principom pomicanja i rušenja granica i u muzičkom aspektu, jedino logično rešenje bilo je da upravo Mrle i Ivanka alias Mr.Lee & IvaneSky rade muziku za predstavu. Ovaj put im se u tome pridružio i novi alter ego Damira Matinovića Mrleta – DJ Demian.

’’ Nakon godinu dana stvaranja i najmanje 20 dana snimanja kadrova u saradnji s art direktorom Sašom Hessom i Andreom Matić, s kojima nam je ovo četvrta zajednička premijera, spot je vani. Pesma je snažna, mračna, no daje mogućnost promene bez obzira na vreme. Tekst govori o očekivanjima ljudi i sve što svakodnevno radimo da bi ta očekivanja ispunili. Spot obavezno pogledajte jer se unutar njega rađa opet jedan novi Damir Martinović Mrle alias DJ Demian’’ – poručila nam je Ivanka Mazurkijević o novitetu koji su predstavili, a kojeg je reditelj Saša Hess opisao kao ‘fluidno, humoristično i slojevito stanje ‘savremenog čoveka’.

O novom, upravo rođenom alter egu DJ Demianu, Mrle nam je rekao: ‘’Sve više i više sam se počeo baviti elektronikom i onda sam u jednom trenutku zamislio da bih bio nekakav DJ, ali nije mi se svidela ideja da uzimam tuđe ploče i radim DJ setove, nego sam odlučio raditi svoju muziku u kojoj je glavni lik DJ Demian.’’ Mrle je objasnio kako DJ Demian želi napraviti što više elektronske muzike u budućnosti, da počne i nastupati kao DJ, nosi belu bundu, ŠČ čarape i pije ŠČ pivo i da Marina Design doda neki novi modni element tako da DJ Demian uvek izgleda sveže i novo te u skladu s vremenom i ispred vremena.

“‘Hello, How Low?’ s albuma ‘I’m Alive’ je nova stvar koja je poput starog Prodigyja i jako smo srećni sa saradnjama. Sve ćete još jednom posebno čuti krajem marta gde planiramo veliki koncert u ZKM-u s milion gostiju. Svojevrsni ‘Sailor’ koji smo ostali dužni odraditi u Zagrebu.’’ – rekao nam je Mrle.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here