Nova koncertna sezona Ansambla Studio 6 za 2021. godinu: “Nove refleksije”

Planirano pet koncerata u – Beogradu, Nišu, Zrenjaninu, Somboru i Novom Sadu

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Ansambl Studio 6je virtuozni domaći ansambl za savremenu muziku nastao je 2012. godine, sa bazom u Beogradu i Novom Sadu. Umetnički rukovodilac je harfistkinja Milana Zarić. Nakon 10 godina postojanja važi za vodeći ansambl za savremenu umetničku muziku na domaćim prostorima.


Kako su nam okolnosti u kojima smo se svi našli otkrile jedan potpuno novi svet i navele nas na duboka preispitivanja i prilagođavanje novonastalim okolnostima, tako su nas i podsetila koliko je živa interakcija važna, naročito onda kada je reč o muzičkom izvodjenju. Upravo zato ova sezona nosi naslov Nove refleksije.

Nova sezona počinje 12. oktobra i traje do kraja 2021. godine. U pitanju je koncertna serija koja uključuje četiri različita projekta i podržana je od strane Ministarstva kulture i informisanja. 

Serija obuhvata pet koncerata, sledeći i ovaj put principe po kojima godišnje aktivnosti ansambla obuhvataju različite elemente savremenog muzičkog izraza (moderni klasici, eksperimentalni komadi, premijerna izvođenja, saradnja sa savremenim kompozitorima, edukativne aktivnosti).

Serija je obogaćena i novim konceptualnim pristupima: rodno osetljiv program sa isključivo ženskim autorkama, snimanje CD-a tokom nastupa uživo pred publikom, umetničko vođstvo većeg kamernog orkestra, kao i programski koncepti kombinovanja savremene muzike sa aranžmanima srednjevekovne muzike.

Pored nastupa u Novom Sadu i Beogradu, sa idejom decentralizacije savremeno-muzičkih sadržaja, ansambl će u novoj seriji održati koncerte publici u Nišu, Zrenjaninu i Somboru.
Tim povodom ansambl će sa velikim zadovoljstvom sarađivati sa lokalnim institucijama kulture, Kulturnim centrom Vojvodine “Miloš Crnjanski” i njihovom inventivnom serijom 2K+,  sa Kulturnim centrima Niša i Zrenjanina, kao i Narodnim pozorištem u Somboru. 


Ansambl će otvoriti sezonu izvođenjem kompozicije close-up Richard-a Barrett-a 12. oktobra u Kulturnom centru Niša, a dan kasnije ponoviće isti program u Kulturnom  centru Zrenjanina. Jedinstveni savremeni klasik close-up je rezultat višegodišnje bliske saradnje britanskog kompozitora i vizionara Ričarda Bareta i Ansambla studio 6, u kome izvođači imaju izuzetnu ulogu, stvarajući delo svaki put iznova, čineći ga vitalnim i uvek novim. Svih šest muzičara ansambla su uključeni u kreativni proces nastanka ove inventivne savremene kompozicije, te je njeno ovogodišnje izvođenje donosi novine u njenom čitanju i interpretaciji.

Potreba da se muzička izvođenja Ansabla trajno zabeleže, proizašla je iz iskustva koncertne serije 2020. godine – kada je u velikom delu programa bilo neophodno i jedino moguće praviti snimke bez publike. Ovog puta ansambl ima zadovoljstvo da ove nastupe uživo snimi i izda na kompakt disk izdanju.

Sezona Ansambla Studio 6

12. oktobar Kulturni centar Niš

13. oktobar Kulturni centar Zrenjanin

3. novembar, Srpsko narodno pozorište Novi Sad

12. novembar, Beogradska Filharmonija

Decembar – Narodno pozorište Somborhttps://www.youtube.com/watch?v=cuJeuG1a450

IzvorPress
FotoPromo
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Zdenka Kovačiček i Matija Cvek osvojiće vas zajedničkim singlom “Tvoje usne”

Novi singl “Tvoje usne” kolaboracija je s genijalnim Matijom Cvekom kao gostom na Zdenkinom hvaljenom albumu “Konstatacija jedne mačke” koji je tokom ove godine uz CD...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket