Nova domaća serija “Beležnica profesora Miškovića” stiže 22. maja na Superstar TV

Pretpremijera danas, 14. maja na YouTube kanalu Superstar TV – emitovanje prve epizode: Kada realnost postane živopisnija od fantazije

Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularnoPretpremijera danas, 14. maja na YouTube kanalu Superstar TV – emitovanje prve epizode: Kada realnost postane živopisnija od fantazije


Ekranizacija romana “Beležnica profesora Miškovića” Ratka Dmitrovića (Laguna) u vidu televizijske serije od 12 epizoda krenuće sa premijernim emitovanjem 22. maja na kablovskom kanalu Superstar TV, dok će prva epizoda ekskluzivno biti prikazana već danas, 14. maja od 20 časova na YouTube kanalu iste televizije. 

Serija u režiji Miroslava Lekića odlazi korak dalje u žanrovskom izrazu, i dolazi u domen misterije, fantazije i detektivskog trilera, u produkciji kompanije Telekom Srbija i kuće Košutnjak film.

Poslednjih godina domaća produkcija TV serija nesumnjivo doživljava svoju renesansu u neverovatnoj hiper produkciji, gde se na godišnjem nivou realizuje između 30 i 50 novih serijskih projekata, čak i u doba pandemije.

Zahvaljujući saradnji Telekoma Srbija sa platformom “Videomite”, jednim od najvećih evropskih YouTube partnera, pretpremijerno prikazivanje prve epizode serije “Beležnica profesora Miškovića” biće održano na YouTube kanalu Superstar TV-a.


Kako najavljuju iz produkcije, publika će pratiti seriju sa zagonetnim zapletom, nesvakidašnjim likovima, natprirodnim elementima, neočekivanim preokretima i uzbudljivom atmosferom.

   Naizgled dosadan intervju sa udovicom etnologa profesora Miškovića, pretvoriće se u početak živopisnog putovanja u nepoznato za mladog radoznalog novinara i glavnog junaka serije – Boška.

   Nakon što od udovice dobije beležnicu pokojnog profesora, koja čuva naučno neobjašnjive tajne, Boško, rešen da ih odgonetne, kreće putem koji će ga odvesti do ljudi, mesta i situacija o kakvima nije mogao ni da sanja.  

  U lavini čudnih događaja, pokušavajući da otkrije istinu i shvati povezanost prošlosti i sadašnjosti, stvarnosti i iluzije, glavni junak i njegovi najbliži dospeće u životnu opasnost i otkriti da je realnost neobičnija od svake fantazije.

   Serija je domaći odgovor na američku popularnu seriju paranormalnih pojava “Dosije X” autora Krisa Kartera, samo što ovde nema FBI agenata, već novinara istraživača.

    Režija je poverena Miroslavu Lekiću, poznatog po filmovima “Bolje od bekstva”, “Dogodilo se na današnji dan”, “Nož”, “Lavirint”, koji poslednjih godina potpisuje veoma gledane TV serije – “Ubice mog oca”, “Državni službenk”, “Švindleri”.

Tandem scenarista su bili Radoslav Lale Pavlović (“Moj rođak sa sela”) i Kosta Peševski, a uz njih je dve epizode potpisao i Đorđe Milosavljević. 

Nakon internet pretpremijere, auditorijum će moći seriju da prati svakog vikenda od 22. maja, i to kao do sada sve serije – po dve epizode za vikend.


https://www.youtube.com/watch?v=3QeHE6L4D84     

Velika glumačka ekipa je angažovana na ovom projektu: Momčilo Otašević (glumac iz Crne Gore, prisutan u mnogim hrvatskim telenovelama, kod nas je bio istaknut sa serijalom “Budva na pjenu od mora”), Milena Radulović (trenutno u domaćim bioskopima aktuelna sa ruskim SF hororom “Superdeep”), Miloš Samolov, Anica Dobra, Svetozar Cvetković, Irfan Mensur, Isidora Janković, Aleksandar Radojičić, Tijana Čurović, Aleksandar Srećković Kubura, Miodrag Krivokapić, Dejan Lutkić, Danica Radulović, Nebojša Kundačina i mnogi drugi.

Serija “Beležnica profesora Miškovića” će se emitovati na kanalu Superstar koji mogu pratiti korisnici iris TV-a, kablovskog operatora Supernova i satelitske televizije m:SAT TV, kao i korisnici u regionu preko m:tel-a CG i BiH i širom sveta preko MTEL Global.
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Arhitektura u fokusu Kaleidoskopa kulture – otvoren konkurs za dizajn javnih prostora u Novom Sadu

U sklopu priprema za ovogodišnji Kaleidoskop kulture, koji će biti održan od 2. septembra do 8. oktobra u Novom...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket