Northern Revival objavio novi singl u formi lyric videa, poznat datum izlaska albuma i koncertne promocije

0
Reklama

Voice of change je drugi singl sa nadolazećeg albuma novosadskog heavy stoner rock benda Northern Revival, rađen u formi lyric videa. Gost na pesmi je Strahinja Cerovina koga znamo iz bendova Bes i Concrete Sun. Pesma je snimljena i miksana u Piknik studiju u Novom Sadu.

Tekst je zajednička kreacija gitariste Aleksandra Rajića i pevača Slobodana Pejčića. Značenje teksta vezano je za prelomni trenutak u bendu kada je došlo do razlaza sa prethodnim pevačem te je opstanak Northern Revival-a postala sasvim neizvesna stvar. Međutim, u septembru 2019. godine skupini se pridružuje pomenuti Slobodan Pejčić upravo kao taj „glas promene“ koji je bio ključan da Northern Revival krene u jednom potpuno novom stvaralačkom smeru.

Aktuelni singl Voice of change, kao i prethodni pod nazivom Pscyhosis (izašao krajem juna), najavljuju novi album koji 9. septembra 2022. godine izlazi pod etiketom hrvatskog lejbla Geenger records.

Ubrzo nakon izlaska albuma, sledi njegova promocija u Novom Sadu, u čuvenom koncertnom prostoru pod nazivom SKCNS Fabrika, zakazana za 16. 09. 2022. Ovim događajem se ujedno obeležava i 10 godina postojanja benda, te će uz Northern Revival nastupiti i bendovi sa kojima su tokom svog decenijskog rada usko sarađivali i zajedničkim snagama gradili srpsku stoner zajednicu. Monolith, Nula i Lednik, kao sastavi koji su sa Northern Revival-om srodni po naklonjenosti tvrđem zvuku, upotpuniće ovu slavljeničku feštu i publici dati priliku da uživa u raznolikom programu u formi jednodnevnog mini festivala.

Više detalja uskoro na fb i ig stranici Northern Revival-a.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here