Njujorška scena / Big Thief objavili bogato peto studijsko izdanje

Big Thief - favoriti američke indie muzičke scene, objavili su bogato dvostruko izdanje "Dragon New Warm Mountain I Believe In You"

0
Reklama

Njujorška indie-rock grupa Big Thief objavila je novo, peto po redu studijsko izdanje, dvostruki album s kolekcijom od 20 pesama pod nazivom Dragon New Warm Mountain I Believe In You“ (4AD). Album je najavljivan singlovima koji su do sada objavljeni    ‘Simulation Swarm’, zatim „Little Things“ i „Sparrow“, ‘No Reason’, ‘Spud Infinity’, ‘Time Escaping’, ‘Change’ i ‘Certainty’. Uz ovo bogato izdanje u nekoliko različitih formata, izašao je i prvi službeni video za pesmu ‘Red Moon’.
O singlu  ‘Simulation Swarm’ objavljenom početkom godine, kritika se pozivitno raspisala, a trend je pratio i objavu novog dvostrukog albuma Big Thief-a koje je The Guardian proglasio jednim od najboljih američkih bendova. Kritičar Pitchforka  je isti opisao kao: „Ep od 20 pesama kaleidoskopskog pronalaska, zapanjujuće lepote i otkačenog humora, koji se širi daleko izvan granica njihovog prethodnog rada.“, ocenio ga visokom ocenom 9 i stavio mu etiketu najbolje nove muzike.


Grupa Big Thief  oformljeni su 2015., a debitanstki album skromnog naslova „Masterpiece“ objavili su već sledeće godine i osvojili vrlo dobre kritike. Godine 2017. predstavljaju drugi studijski album „Capacity“, a 2019. potpisuju za izdavačku kuću 4AD i u razmaku od nekoliko meseci objavljuju dva albuma „U.F.O.F.“ i „Two Hands“
Novo izdanje „Dragon New Warm Mountain I Believe in You“  dvostruki je LP grupe Big Thief koji istražuje njihove najdubljeelemente i sposobnosti. Tako su Adrianne LenkerMax OleartchikBuck Meek i James Krivchenia odlučili da napišu i snime prikaz rasta njih kao pojedinaca, muzičara i izabrane porodice, kroz četiri različita sessiona koje su snimali u oblastima kao Njujork, kanjon Topanga, Stenovite Planine i u Tusonu (Arizona). Tokom petomesečnog stvaralačkog perioda Big Thief su završili 45 pesama, a izabrano je 20 najmelodičninih za album „DNWMIBIY“, fluidno i avanturističko audio štivo.
Glavna pevačica grupe Adrianne Lenker o njihovom novom izdanju kaže: 


„Jedna od stvari koja nas povezuje kao bend je čista magija. Mislim da nas sve povezuje isti vodič, ali nikada niko nije rekao o čemu se tačno radi, jer ga nismo mogli imenovati. Ali nekako, svi idemo na istu stvar i kad je pogodimo, svi znamo da je to „to“, ali nitko do danas nije artikulisao šta zapravo „to“ jeste. Možda niko nikada neće ni uspeti. Nešto u tome za mene je magija.“


Producent albuma je James Krivchenia koji je koncept predstavio još 2019.godine , s ciljem objedinjavanja  različitih aspekata  Adrianne-og pisanja pesama i muzike samog benda. Pokušaj da se uhvati nešto dublje, šire i puno misterije, ukazuje na inherentni duh Big Thief-a. Tragovi ove otvorene, nedogmatične vere mogi da se osete na prethodnim albumima, ali na „Dragon New Warm Mountain I Believe In You“  najjači je dokaz njegovog postojanja.

Dragon New Warm Mountain I Believe In You

1. Change
2. Time Escaping
3. Spud Infinity
4. Certainty
5. Dragon New Warm Mountain I Believe in You
6. Sparrow
7. Little Things
8. Heavy Bend
9. Flower of Blood
10. Blurred View
11. Red Moon
12. Dried Roses
13. No Reason
14. Wake Me up to Drive
15. Promise Is a Pendulum
16. 12,000 Lines 
17. Simulation Swarm
18. Love Love Love
19. The Only Place
20. Blue Lightning

 

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here