NIŠVILLE JAZZ FESTIVAL – SVETSKI DAN DŽEZA / GALERIJA 30. 03. 2021.

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Sastav „Rojaze Nišville jazz band“ čine mladi muzičari romske i neromskih nacionalnosti uključeni istomeni projekatt ROJAZE – Roma Jazzing Europe, koji će Nišvil džez festival sa partnerima iz Francuske i Belgije realizovati tokom naredne dve godine. Mladi muzičari iz ove tri zemlje će uvežbavati sopstvene programe i zajednički program zasnovan na bogatoj tradiciji romske muzike iz raznih delova Evrope, a sve to kroz džez izraz.

Grupu „Takeshi & Friends“ okupljenu u ovoj postavi specijalno za ovu priliku, predvodi japanski gitarista, kompozitor i aranžer Takeši Suda, koji je sa niškim muzičarima izveo program džez standarada.

Ljubitelji kvalitetnog džeza mogli su da prate ove koncerte i uživo putem direktnog prenosa na internetu, na linku Nišville televizije online.

Nišville jazz festival je uključen u obeležavanje Svetskog dana džeza od samog početka, odnosno od 2012. godine.

Poslednji dan aprila Unesko je proglasio pre deset godina na inicijativu Herbija Henkoka za Internacionalni dan džeza. Obeležava se od 2012. godine, uz obrazloženje da je u poslednjih 100 i više godina, džez postao glas slobode i tolerancije, navodi taj festival.

- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Otvaranjem ulice kultnog filma „Lepota poroka“ završen prvi festival svesnosti i intimnosti na Adi Bojani

Otvarajem ulice „Ljepote poroka“ u samom srcu Ade Bojane, zatvoren je ADA Divine Awakening, prvi festival svesnosti i intimnosti...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket