Nišville jazz festival sutra, 30. aprila slavi Svetski dan džeza

Svirke, promocija knjiga, program online na radiju i Nišville televiziji

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

NIŠ, 29. aprila:  Muzička manifestacija Nišville jazz festival će i ove godine tradicionalno obeležiti Svetski Dan Džeza koji se slavi širom planete 30. aprila, i tako će sutra organizovati matine program na bini ispred Nišville Džez muzeja u čuvenoj niškoj Tvrđavi, javila je direkcija ovog festivala.

  Za jubilarni deseti “International Jazz Day” kao deo velike svetske proslave UNESCO-a i Džez instituta Herbi Henkok,  nastupiće dva džez sastava – “Rojaze Nišville Jazz Band” i “Takeshi & Friends”.

 
Sastav “Rojaze” čini osmoro mladih muzičara, učesnika međunarodnog projekta Srbije, Francuske i Belgije, a drugi bend “Takeshi” predvodi japanski gitarista Takeši Suda, uz pratnju značajnih niških džez muzičara.
 
Ljubitelji kvalitetnog džeza moći će da prate ta dva nastupa uživo putem direktnog prenosa na internet, preko onlajn Nišville televizije online – http://nisville.com/live-stream/.

Promo plakatU slučaju padavina, muzički program će se održati u holu muzeja sa postavkom instrumenata.
  U sklopu ovog programa, biće promovisana i knjiga “Teme o džezu” poznatog džez publiciste iz Niša Aleksandra Radovanovića (izdanje Niški kulturni centar) koja će zvaničnu prezentaciju promociju imati tokom predstojećeg festivala od 12. do 15. avgusta.
Takođe, na programu Nišville radija u istom terminu u petak, 30. aprila od 13h biće upriličen poseban program koji su za muzičke ljubitelje pripremili rezidenti Nišville Midnight Jazzdance bine.
  Oni će za slušaoce Nišville radija birati i puštati kvalitetnu plesnu džez muziku iz celog sveta koju će ljubitelji moći da prate i online na linku radija http://nisville.com/sr/nisville-radio-jazz-fest-radio/

Poslednji dan aprila proglašen je pre 10 godina od strane UNESCO-a na inicijativu Herbija Henkoka za Internacionalni dan džeza.

 Obeležava se od 2012. godine, uz obrazloženje da je u poslednjih 100 i više godina, džez postao glas slobode i tolerancije u brojnim zemljama sveta.

 

Mateja Jeremić Zuks

Svim ljubiteljima džez muzike čestitamo Međunarodni Dan Džeza! 

- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Rok klub Fest ima ozbiljno novo pojačanje u julu: Divlje jagode, Kolja, Dža ili Bu

Sezona koncerata se ubrzano zakuhtava Tokom pandemije dok je još bilo dozvole za održavanje koncerata sa svim poratećim merama,...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket