Nišville 2020 ONLINE – prvo veče (četvrtak, 13.08.)

D.
D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

RECENZIJA: SANITARIUM CD JA HOĆU VIŠE / REŽIM / SAMOSTALNO

Dugo sam, godinama, čekao da se pojavi domaći autorski bend koji peva na srpskom, a koji će...

Muzičari Andre Rieu, Ara Malikian i Lara Fabian prebačeni za sledeću godinu

Situacija se ne smiruje oko pandemije i zato još uvek nema velikih koncerataSvetski priznati violinisti Andre Rieu...

Bend MAiKA predstavlja novi singl, spot i nove pevačice

Nakon dugog iščekivanja bend MAiKA otkriva nam, uz već dobro poznati zvuk, neke novitete. Zvuk obogaćuju elementi...

U sklopu programa Nisville 2020 ONLINE  koji je sinioć počeo na Letnjoj pozornici u niškoj Tvrđavi – bez prisustva publike, ali uz live streaming putem nisville web sajta – u sklopu programa Nišville jazz teeatar izvedenesu predstave  „Crvenkapa“ u izvođenju Pan Teatra i “Tri sestre i Nataša P“ u izvođenju trupe „Art Media“ i u saradnji sa Nacionalnim operom i baletom Serverne Makedonije.

Muzički deo programa otvorio je najbolji albanski džez sastav  Kaba Project Ajs, koji je nedavno objavio album jazz aranžmana tradicionalnih pesama  „JalbaniaZZ“ snimljen na Roccela festivalu u Italiji.   

Najaktivniji srpski gipsy swing sastav „Dejan Krsmanović Trio“ predstavio se autorskim programom koji je već privukao pažnju i inostranih producenata među kojima je i čuveni Jon Larson inače vođa čuvenog sastava Hot Club De Norvege“.

Program prvog dana festivala je zatvorio tradicionalni romski Orkestar Žarka Stamnekovića programom posvećenim  Šabanu Bajramoviću.

Inače, organizacioni tim Nišville jazz festivala se izvinjava svim gledaocima livestream prenosa, zato što se zbog velike posete Nišville sajtu – program prekidao u više navrata. Stručna ekipa uupravo  radi na povećanju kapaciteta gledanosti, a programi izvođeni uveče, ovih dana će u dnevnim satima moći da se na istom linku http://nisville.com/live-stream/  gledaju kao snimci.

 Večeras na festivalu (petak 14. 08.)

Druge festivalske večeri (petak, 14. Avgust) biće izvedene predstava za decu „Crven nosić“ Pan Teatra i „Izolationist“ trupe New Network, a zatim slede nastupi  sasatav „Galeas“  britanskog  gitariste italijanskog porekla Antonia Marzinotta, world music sastav „Balkanophonia“ koji predvodi Nikola Starčević – istovremeno i član porodičnog gitarskog trija Balkanske žice, a prograv zatvara  blues band  „Slide Ride.

Program počinje u 20:00 i može se direktno pratiti putem linka

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

“Opera u vašem kraju” Narodnog pozorišta iz Beograda u petak i subotu (02.10. – 03.10.)

Narodno pozorište u Beogradu nastavlјa sa serijom ambijentalnih koncerata “Opera u vašem kraju” od prošle sezone, i sledeća izvođenja dva spektakla...

Koncert hora “Branko” u petak 2. oktobra u Kragujevcu

Veliki hor Niške crkveno pevačke družine ''Branko'' održaće koncert u petak, 2. oktobra od 20 sati u Kragujevcu, na platou ispred Prve kragujevačke gimnazije.

Bend MAiKA predstavlja novi singl, spot i nove pevačice

Nakon dugog iščekivanja bend MAiKA otkriva nam, uz već dobro poznati zvuk, neke novitete. Zvuk obogaćuju elementi elektronske i pank muzike, uz...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!