Nišvile, Syri Blue i Motus adulescenti pozivaju mlade muzičare

0
Reklama

Nišville jazz festival i partneri na projektu „SaNiTi (Sarajevo – Niš – Tirana) Jazz Project“ – Syri Blue iz Tirane i Motus Adulescenti iz Sarajeva – pozivaju mlade muzičare iz ovih gradova koji se već bave džezom ili nameravaju da se aktivnije oprobaju u tom muzičkom pravcu – da se prijave za učešće u ovom projektu. Ovaj projekat je jedan od tridesetak koji su dobili grant na prvom konkursu Regionalne kancelarije za saradnju mladih ( RYCO – Regional Youth Cooperation Office) na koji je stiglo preko 400 aplikacija.

„SaNiTi (Sarajevo – Niš – Tirana) Jazz Project“ koji će ovog leta i jeseni okupiti 24 mlada muzičara/ke iz ova tri grada – po osmoro iz Albanije, Bosne i Hercegovine i Srbije  – podrazumeva individulani rad, probe u okviru sastava formiranih u sva tri grada – uz podršku lokalnih muzičkih koordinatora, kao i  zajednička okupljanja svih učesnika koji će uz muzičke koordinatore uvežbavati zajednički program i održati nastupe u sva tri grada tokom važnijih muzičkih događanja kao što su Nišville jazz festival ili Tirana jazz festival.

Za učešće u projektu mogu se prijaviti instrumentalisti i vokalni solisti do 27 godina – i to puitem mailova:

Formulari (na srpskom – bosanskom, albanskom i engleskom – mogu se preuzeti na sajtovima

 

http://nisville.com/sr/saniti-2/

http://nisville.com/en/saniti/

https://www.facebook.com/bpetrela1

https://www.facebook.com/motusadulescenti2012/

https://www.facebook.com/Sa-Ni-Ti-Youth-Jazz-Project-1018294288334624/

 

… a prijavljivanje traje do 25. Juna.

Sastavi u svakom od tri grada će uvbežbavati kako sopstveni jazz program, tako i  zajedničke kompozicije među kojima će biti i  „Nisville Jubilation“ koju je veliki svetski džez muzičar Duško Gojković posvetio nosiocu ovog projekta. Takođe, ideja je da zajednički program bude sastavaljen i od po jedne tradicionalne kompozicije iz svake zemlje, obrađene u džez maniru, jer je to najbolji način da mladi kroz muzikui upoznaju tradiciju svojih suseda.

Prvo okupljanje svih učesnika planirano je u vreme održavanja Tirana Jazz Festivala – krajem jula, drugo tokom Nišvilla – od 5. do 12. avgusta, a treće krajem septembra u Sarajevu.

Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO) je međunarodna organizacija koju su osnovale vlade Zapadnog Balkana: Albanija, Bosna i Hercegovina, Kosovo *, Makedonija, Crna Gora i Srbija, sa ciljem promovisanja duha pomirenja i saradnje između mladih u regionu kroz programe razmene mladih.
Sporazum o uspostavljanju RYCO-a potpisali su premijeri WB6 tokom samita Zapadnog Balkana održanog 4. jula 2016. godine u Parizu.
Više informacija na sajtu www.rycowb.org  .

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here