Nikola Đuričko u američkoj seriji “Stranger Things”

Glumac je uveliko prisutan u svetskim produkcijama

Ivan Makragić
Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularno

RODEO je u gradu! Novo indie rock ime na domaćoj sceni

Zagreb, 22. januara 2020. – predstavlja se kroz prvi singl „Imperator” objavljen za diskografa Dostava Zvuka. Peteročlani bend poigrava...

Dubioza kolektiv i njihov #fakenews u trci za album godine!

Svi će se složiti da je 2020. godina bila teška, ali jedinstvena. Pandemija je paralizovala gotovo svaki ćošak sveta...

Streaming albuma grupe Goribor na Deezeru skočio za 400%

U četvrtak 14. januara redakcija Ravno do dna objavila je listu najboljih 50 najboljih albuma, a uskoro je došao i...Glumac je uveliko prisutan u svetskim produkcijama


LOS ANĐELES, 23. novembra – Popularni glumac Nikola Đuričko koji se preselio sa porodicom u Los Anđeles još pre perioda korone, 2019. godine, zaigraće u četvrtoj sezoni popularne TV serije u “Čudne stvari” (Stranger Things) u produkciji moćne striming platforme Netflix.


  Glumac je letos potvrdio da je u planu da snima seriju, ali nikakvi detalji nisu bili poznati, a sada je otkriveno da tumači ulogu negativca Rusa Jurija.
   Ipak, kako je nedavno otkrio medijima, ne sme da dalje ništa priča o svojoj ulozi, osim da je realizuje, da je po minutaži “pristojna, srednja je, nije ni najmanja na svetu, a nije ni ogromna”.

  Juri je otkačeni švercer i šaljivdžija koji uživa u lošem humoru i hrskavom puteru od kikirija jednako koliko i u novcu, a trejler serije je ukazao na to da će se radnja cele nove sezone odvijati u Rusiji.  

 O novom angažmanu u slavnoj seriji, Đuričko je izjavio medijima da je uloga lepa i upečatljiva, markantna, odgovara njegovom senzibilitetu i paleti izražajnih mogućnosti. 


  


“Stranger Things” je već sa prvom sezonom postala najgledanija serija na Netfliks striming servisu.

  U novom, četvrtom serijalu glumcima Vinoni Rajder, Dejvidu Harboru, mladoj nadi Holivuda Mili Bobi Braun pridružuje se još nekoliko likova, a među njima i Đuričko.

  Među njima je nemački glumac Tom Vlašiha, najpoznatiji domaćoj publici iz “Igre prestola”, a tu je i čuveni Robert Englund, glumac koji je igrao zastrašujućeg Fredija Krugera u filmskom horor serijalu “Strava u Ulici brestova”.

      Za sada je poznato da su pre nego što je snimanje prekinuto zbog korone snimljene prve dve epizode, a ekipa se na set vratila u septembru.

   Zanimljiva je činjenica da je Đuričko uveliko krenuo laganim stopama da snima u Holivudu, ali se o tome nije pisalo u medijima, tako da je ovaj novi angažman u seriji samo prirodan sled stvari.

  Tako je sve krenulo još sa kontraverznom i osetljivom ratnom dramom “U zemlji krvi i meda” u režiji Anđeline Džoli, kao i u produkciji njenog bivšeg muža Breda Pita – “Svetski rat Z”, gde je holivudski superstar i igrao glavnu ulogu, a Đuričko imao manju rolu pilota.


Foto: Nebojša Babić
Foto: Patria   

Onda je bio zapažen i u američkoj krimi seriji “Legende” (FOX) uz Šona Bina, gde se pojavio u 9 epizoda, a serija je imala dve sezone.

   Britansko-francuska mini serija “Poslednji panteri” (The Last Panthers 2015) takođe je bila odskočna daska za Đurička, ali u ovom akcionom trileru uz Samantu Morton i pokojnog Džona Harta igrao je veliku ulogu i Goran Bogdan, kao i srpski glumci Nikola Rakočević, Ljubomir Bandović, Boris Isaković, Igor Benčina, Gordan Kičić, Bojan Dimitrijević.

   Onda je Đuričko bio angažovan i u evropskim produkcijama, kao što je holandska TV serija “Hollands Hoop” (2014), gde je snimio čak 20 epizoda, da bi se oprobao i u engleskom krimi serijalu za BBC – “Informer” (2018), o infiltriranju operativaca u redove terorista u osetljivom miljeu Pakistanaca i Britanaca.

  Od regionalnih projekata bio je viđen u bosanskoj drami “Deca Sarajeva” (2012) Aide Begić i slovenačkom filmu “Ne zaboravite da dišete” (2019) Martina Turka.  

   U Srbiji je bio aktuelan sa glavnom ulogom u seriji od 44 epizode “Ujka-novi horizonti” Srđana Anđelića, i kao vodeći akter filma “Pijavice” Dragana Marinkovića tokom 2019. godine, kada je bio i deo ekipe druge sezone serije “Senke nad Balkanom”.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Miroslav Dragojević
Takođe je gostovao i u domaćoj seriji “Mama i tata se igraju rata” Gordana Kičića, prema filmu “Realna priča”, a i u stranoj produkciji “Genije” (Genious), serijal u kome su poznati glumci igrali razne genijalce – Antonio Banderas kao Pablo Pikaso, Džefri Raš kao Albert Ajnštajn, i drugi.

Imao je i sjajan glas radio voditelja u seriji “Žigosani u reketu”, čiju je prvu sezonu jedan deo i režirao u timu drugih kolega, i njegov vokal je i vadio taj serijal koji izgleda ništa ne može da spase.

Gotov je i novi film Olega Novkovića Živ čovek”, u kome je Đuričko odigrao glavnu ulogu, a čija će svetska premijera biti na festivalu Kotbus u Nemačkoj 30.11., a nakon toga se očekuje i na FEST-u 2021.

Nikola izgleda da dalje neće mirovati, jer je najavljeno i snimanje domaćeg filma “Stara majka” Momira Miloševića, gde mu je partner sve traženiji Miloš Timotijević, ali i američko ostvarenje “Halo of Stars”, koje će krenuti sa snimanjem od 2021. godine, samo da se smiri cela situacija.
OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

Beogradski pankrok bend Mimo Protokola izbacio spot za svoj novi singl

Beogradski pankrok bend Mimo Protokola izbacio je uzbudljiv spot za svoj novi singl 100 svetlosnih godina! Spot prati Ivanu...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!