Nikola Čuturilo objavio prvo live izdanje: Što sam stariji, živi nastupi su mi sve važniji

0
Reklama

Nikola Čuturilo je lani u beogradskom Domu omladine publici pružio nezaboravan koncert, koji je zabežio Dejan Lalić, a mix i produkciju uradio Vlada Negovanović.

Snimak od dvadeset pesama iz starog i novog opusa beogradskog gitariste i kantautora objavljen je digitalno i na duplom CD-u pod nazivom Ljuti Jam  (Live), saopšteno je iz Lampshade Media kuće.

Nakon velikog uspeha albuma Priče iz Depoa, koji je izašao posle devetogodišnje pauze Čuturila, usledio je promotivni koncert u Domu omladine 3. juna prošle godine.

“Ljuti Jam je moje prvo live izdanje i mnogo mu se radujem. Što sam stariji, živi nastupi su mi sve važniji i svaki sledeći donosi dragoceno iskustvo, neizmerno zadovoljstvo i sreću. To su jedini trenuci u vremenu u kojima zaboravljam na sve”, kaže Nikola Čuturilo.

Na albumu se nalazi ukupno dvadeset pesama podeljenih u dva opsega, zapravo CD-a, otkrivaju iz iz Lampshade Media tima.

Na prvom su uglavnom pesme starijeg opusa iz stvaralaštva Čuturila, dok se pesme sa albuma Priče iz Depoa nalaze na drugom.

Bez obzira koje muzičko polje istražuje u pjesmama – grub, oštar zvuk gitare ili nježne balade punog srca, Nikola Čuturilo uspijeva kao i uvijek da izbjegne zamke puke eksploatacije, čvrsto ostane u svijetu dosljednog stvaranja i time potvrdi poziciju autora koji već četiri decenije okupira srca, i umove sofisticirane publike rokenrola širom Balkana. Nikolu već godinama prate i vrsni muzičari koji su takodđe učestvovali i na koncertu, kao što su Goran Stojković – gitara i glas, Dejan Grujić – bas i glas, Darko Grujić – klavijature i glas, Blagoje Nedeljković – bubnjevi, Tamara Marković i Kristina Savić – prateći vokali. Gosti na koncertu su bili Petar Miladinović – usna harmonika, Ivan Aleksijević – klavijature, Marko Đorđević – truba i Kristijan Mlačak na saksofonu”, zaključak je saopštenja.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here