Nikola Čuturilo Čutura promovisao “Priče iz Depoa”: Možda i njegov najbolji album u žestokoj konkurenciji

Velika ekipa gostiju iz sveta domaćeg rokenrola došla da podrži svog kolegu na atraktivnoj muzičkoj večeri

0
Reklama


Velika ekipa gostiju iz sveta domaćeg rokenrola došla da podrži svog kolegu na atraktivnoj muzičkoj večeri


BEOGRAD, 16. decembra – Rok muzičar Nikola Čuturilo Čutura sinoć (15.12.) je uz mini svirku premijerno u Beogradu predstavio svoj novi studijski album „Priče iz Depoa“ u izdanju diskografske kuće „Lampshade Media“.

 Prestonički klub „Black George“ skoro da je bio tesan da primi sve zainteresovane kolege iz sveta rokenrola koji su veliki prijatelji i saradnici poznatog pevača, kompozitora, gitariste, tekstopisca.

Sa najnovijeg albuma već su se izdvojili singlovi “Sanjam te” i “Lice ulice” sa veoma atraktivnim spotovima, a sada je i kompletan album konačno pred publikom kao intimna muzička priča kroz deset zasebnih poglavlja u vidu 10 novih pesama.


Osim dve poznate numere, na albumu su i sledeći naslovi – “Nosi se”, “Ne”, “Je suis tres fatigue”, “Slušaj me sine”, “Brzi voz”, “Pakao”, “More” i “Ne brini”.


Sa promocije albuma 15.12.2021.


Rok publicista, novinar i muzičar Aleksandar Žikić imao je priliku da među prvima presluša ceo album sa novih 10 kompozicija i postao je na neki način saradnik diskografske kuće „Lampshade Media“, u vezi kreativnih ideja promocije “Priče iz Depoa”.


“Ako ste čuli makar nešto sa novog albuma, ja vam sada neću reći ništa novo. Divno je što smo svi ovde večeras, jer ljudi kao Nikola zaslužuju da budemo ovde i pokažemo da nam je stalo do onoga što radi, a to što stvara, svakako vredi svaku pažnju”, istakao je nadahnuto Žikić, poznat kao muzički novinar i pisac knjiga o muzici, ali i sam je muzičar ispred benda “S.T.R.A.H.”.


Kako je naveo, Čutura je godinama i decenijama prisutan na ovoj sceni sa razlogom, i svaka od pesama na albumu ima ono što se zove – razlog za pesmu, za svoje postojanje.


“Isto to ima i ovaj album, a da biste ga nazvali “Priče iz Depoa”, morate da imate neke priče koje ste sposobni da ispričate. Nikola je te priče ispričao na najbolji mogući način. Možda je ovo i njegov najbolji album u veoma žestokoj konkurenciji. Nikoli bih poželeo dalje uspehe i zadovoljstva, a svima nama više ovakvih albuma”, zaključio je Žikić.Foto: Brian Rašić
Vladimir Negovanović, Nevena Filipović Nensi i Čutura

Ispred izdavaštava “Lampshade Media” obratila se Zdenka Milanović i podsetila da je saradnja na novom albumu krenula sa Čuturilom pre godinu i po dana, i od tada je bio prisutan veoma intenzivan rad, posebno tokom perioda pandemije.

Objavili su digitalno izdanje materijala, sinoć je izašao i CD, a u planu je i ploča – vinil.


Milanović je najavila i veće promocije i aktivnosti koji se planiraju za sledeću godinu, kao što su koncerti, i plasiranje novih singlova sa spotovima.
Ona je naglasila da su kao izdavačka kuća veoma ponosni što stoje iza ovako retko vrednog i kvalitetnog albuma.

Muzičar Čuturilo je onda sa svojom ekipom održao veoma žestok i dinamičan mini koncert ne bi li uživo odsvirao dobar deo pesama sa albuma, što je oduševilo sve prisutne.

Jasno je bilo da se kao umetnik veoma uželeo svoje publike i čestih nastupa uživo, koje je imao u prethodnoj deceniji na mnogim mestima po Srbiji, i u Beogradu (Dom omladine, Dom kulture Studentski grad, Subbeerni centar, Beer fest, Kulturni centar Rakovica).


Foto: Wood
Foto: Brian Rašić
Aleksandar Žikić

Bivši član kultnih rokerskih bendova “Riblja čorba” ili “Električni orgazam”, najbolje se snalazi kao solista, tako da je u svojoj karijeri ostavio dubokog traga kao kantautor u svakom pogledu.

Na kraju svirke Nikola je predstavio svoj bend – gitarista Goran Stojković, bubnjar Blagoje Nedeljković Pače (inače član “Električnog orgazma”), klavijaturista Darko Grujić, na bas gitari – Dejan Grujić, uz prateći vokal – Nevena Filipović Nensi.

Oni su svi nezamenljivi i najbolji, deo mojih ruku i tkiva. Da nije bilo njih, ne bih snimio ovakav album”, bio je kratak i jasan Čuturilo.

Na realizaciji albuma su učestvovali još Marko Đorđević (truba), Ivan Aleksijević (klavijature), dok su prateće vokale imali i Dejan Cukić i Miroslav Cvetković Cvele (“Bajaga i instruktori”).Foto: Wood
Foto: Brian Rašić
Album je snimljen tokom izolacije i karantina u prvom periodu pandemije 2020, u studiju “Sky”, a muzičku produkciju i aranžman potpisuje stari Čuturin saradnik Vladimir Negovanović, bivši član rok bendova “Bajaga i instruktori” i “Spori ritam bend” sa Dejanom Cukićem, a u sadašnjoj postavi kod Kikija Lesendrića i “Pilota”.

Nikola Čuturilo će od sledeće godine imati burne koncertne aktivnosti, a ovog leta publika je mogla da ga gleda na Beer festu 2021 na Ušću, i kao gosta na specijalnom koncertu “Riblje čorbe” kao posveta preminulom kolegi Miši Aleksiću, na stadionu Tašmajdan.


Na samoj promociji su bila mnoga poznata imena, kao što su Zvonimir Đukić Đule – Van Gogh, inače nekada davno i sam član Čuturinog benda, pop rok dama Ana Stanić, pop rok sastav “Neverne bebe” – braća Milan i Vladan Vlajko Đurđević, vokal Jelena Pudar, Marijana Rajić, gitarista Saša Ranđelović Ranđa, alternativna grupa “Artan Lili” – Bojan i Romana Slačala, pop rok grupa “Magic Bush”, Dejan Cukić, Maja Cvetković – “E-Play”, Aca Seltik – “Orthodox Celts”, Ivan Stanković (grupe „Riblja čorba“ i „Orvel 69“), bivši muzičar, istaknuti novinar i pisac Branko Rosić, muzička TV novinarka, autorka emisije “BUNT”- Branka Glavonjić, naravno i supruga Nikolina – Jelisaveta Tatić Čuturilo – poznata kostimografkinja, i zaista mnogi drugi iz sveta domaće rock muzike.Ivan Makragić

TANJUG / Music PocketFoto: Brian Rašić
Foto: Brian Rašić


Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here