“Ničim izazvan” umesto Ivane Peters sutra (14.08.) na festivalu BELEF 2021 na Savskom trgu

Velika koncertna žurka prepuna pozitivne energije u najavi

0
Reklama


  Velika koncertna žurka prepuna pozitivne energije u najavi
BEOGRAD, 13. avgusta (Tanjug) – Direkcija festivala “BELEF 2021” je saopštila izmenu u muzičkom programu za sutra uveče (subota, 14.08.) u Beogradu, tako da će umesto rok umetnice Ivane Peters, koncert na Savskom trgu od 21 sat održati veoma tražen fanki rege pop bend “Ničim izazvan”.

    Bend iz Vrbasa je nastao pre 10 godina kada su ga osnovali lideri sastava Bojan Gluvajić (vokal i gitara) i Boris Bakalov (vokal), koji su od 2011. postigli veliki uspeh stvarajući zarazne hitove sa veoma atraktivnim spotovima.

   Takođe, Ničim izazvan važi za jedan od najuspešnijih koncertnih bendova koji stvaraju uvek vrhunsku atmosferu gde razmenjuju snažnu energiju sa svojim fanovima.

  Odmah nakon osnivanja sastava, ekipi su se priključili Boris Barović (bubanj), Mane Gluvajić (bas gitara), Kuga Boriša (klavijature), Nemanja Vujović (gitara), Dragana Ilić (prateći vokal) i Igor Martinko (violina,truba, harmonika, gitara).  

 U jesen 2012. doslo je do promene na bubnjevima, kada je na to mesto došao Kristian Hengl, i ta pozicija će biti jedina sa čestim promenama, jer će njega dalje zameniti Milica Rančić, a nju kasnije – Marko Leđenac.

Ničim izazvan je koncentrisan na autorsku muziku sa krajnje iskrenim tekstovima inspirisanim ljubavlju, životom, raznim unutrašnjim dilemama, sukobima i svakodnevicom.


Tekstove oživljavaju mnogi ritmovi od valcera i tanga, preko latino stila do fanka i rok muzike. Veliki broj akustičnih instrumenata doprinosi stvaranju zanimljivog arhaičnog zvuka

U proleće 2012. uspostavljaju saradnju sa Đanijem Pervanom, bubnjarem i producentom sarajevskog sastava “Letu Štuke” i “Cargo Orchestra” Darka Rundeka  i iz te saradnje nastaje prvi singl “O tebi“, koja je krajem 2012. proglašena domaćim hitom godine na Radiju B92.

Sredinom aprila 2014. godine objavljuju prvi studijski album pod istoimenim nazivom, koji se sastoji od šest već ranije objavljenih singlova i četiri potpuno nove pesme, u produkciji spomenutog Ðanija Pervana.  Ploča je snimana tokom perioda od dve godine u studijima “MC Pavarotti” u Mostaru, “Šamarčina” u Vrbasu, kao i “Dobro polje” u Beogradu.

Osmislili su vremenom zanimljiv koncept “Double Date” u kome pozivaju goste na svoje nastupe, i to obično budu muzičari regiona (Detour, Silente) ili domaće kolege ((Ne)Normalni bend), koje sastav lično veoma voli i redovno sluša. Tako su uvek imali rasprodate koncerte u Domu omladine, Mikseru, klubu Subbeerni centar, a nastupali su i na trgovima Beograda u sklopu mnogih zimskih manifestacija.


“Ničim izazvan nije nešto što bi se nazvalo projektom. Ovaj album je plod najiskrenije, moglo bi se reći i dečije želje za stvaranjem muzike. „Ničim izazvan“ je trenutak kada otvaramo oči i shvatamo da smo u snu. Članovi benda su sa izlaskom albuma tek počeli da sanjaju„, govorili su lideri benda.

Krajem novembra 2015. izašao je njihov drugi album „Odlaziš?“ (Lampshade Media), sniman u više navrata u studiju  Šamarčina u Vrbasu.

Produkcija je ponovo bila poverena Đaniju Pervanu, a na vokalnim deonicama u pesmi „Beskućnik“ gostuje – Darko Rundek.


  Tokom pandemije su snimili nove singlove i spotove “Heroj”, “Mala pesma”, “Krhka, a ponosna” i najnoviji “Bože, kako si?”.

Tokom perioda Kovid-19 imali su koncerte u Letnjoj bašti kluba Fest u Zemunu 2020, kao i nedavno na sceni BitefArtCafe Summer Stage na Kalemegdanu (29. jul), i po Srbiji.

  Takođe, najavili su koncert tokom novembra u Kombank Dvorani, što će biti njihov najveći solo nastup u karijeri.
Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here