Nera & Updown predstavljaju novi singl kojim menjanju sve!

0
Reklama

Mlada muzičarka iz Osijeka, Nera Mamić nakon samostalnih singlova menja sve sa svojim bendom Updown! Plesna muzika i odlična vokalna interpretacija ulazi brzo u uho i nateraće vas na ples. „Klasičar, jazzer, Yussef i soulerica. Updown je bend, ali i životna filozofija. Skoro dve godine neopterećeno jammamo u drvenoj dnevnoj sobi, a imam dojam da sam s njima proživela već jedan mali život i onda se setim da nam je ovo tek prvi singl.“ – kaže Nera.

Nova pesma „Mijenjam sve“ još je jedna u nizu saradnji s Oljom Dešićem, poznatim hrvatskim kompozitorom koji uz Kristinu Kovač potpisuje muziku za pesmu dok su uz Neru za tekst zaslužne Karla Blažević i Kristina Kovač.

Kad mi se Kristina Kovač javila s nekoliko pesama, ova pesma je vrištala uzmi me! Čula sam isprve sve. Bend, bekove, aranžman, tad me furao nekakav Vulfpeckasti vibe za tu pesmu. Svi smo nešto čuli u njoj, sama nas je vodila prema istom cilju i osećaju. Imala je neki beskonačan potencijal da ju iznesemo na način da baš najavimo i otvorimo jedno veliko, novo poglavlje, promenu, odluku.

Uz Neru i njen ‘Updown’ kojeg čine Dario Hleb na basu, Zvonimir Glibušić na klavijaturama i Antonio Benkotić na bubnjevima u stvaranju ove pesme pridružilo se mnoštvo muzičara. Tako je gitaru snimio američki gitarista hrvatskom adresom, Yogi Lonich poznat po saradnjama s Chris Cornelom, Alanis Morissette itd. Back vokale je otpevao Olja Dešić, beatbox Vanja Hrvoje Dražić, a posebno začinio prijatelj i saradnik benda, Tin Tinković na klavijaturi (strings). Sve je to lepo spakovao Marin Bando koji potpisuje mix i master pesme.

U prekrasnom studiju našeg prijatelja Aleksandra Stankovića zapisali smo prve take-ove, all together – live jer nismo hteli izgubiti sinergiju kada sviramo zajedno. Taj live moment se jako oseti, dovoljno je da se jedan zaigra i hrabro uleti u neki film, svi ostali su tu, prate ga, veruju mu da zna što radi (haha), dok ne ponese nekog drugog i tako u krug, pa kud nas odvede.“ – govori Nera.
Pesma „Mijenjam sve“ u izdanju izdavačke kuće Tom Tom Music, iza koje stoji poznati muzičar producent Tomo In der Mühlen, dostupna je putem svih digitalnih platformi.
Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here