Nera & Updown predstavljaju novi singl kojim menjanju sve!

D.
D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Mlada muzičarka iz Osijeka, Nera Mamić nakon samostalnih singlova menja sve sa svojim bendom Updown! Plesna muzika i odlična vokalna interpretacija ulazi brzo u uho i nateraće vas na ples. „Klasičar, jazzer, Yussef i soulerica. Updown je bend, ali i životna filozofija. Skoro dve godine neopterećeno jammamo u drvenoj dnevnoj sobi, a imam dojam da sam s njima proživela već jedan mali život i onda se setim da nam je ovo tek prvi singl.“ – kaže Nera.

Nova pesma „Mijenjam sve“ još je jedna u nizu saradnji s Oljom Dešićem, poznatim hrvatskim kompozitorom koji uz Kristinu Kovač potpisuje muziku za pesmu dok su uz Neru za tekst zaslužne Karla Blažević i Kristina Kovač.

Kad mi se Kristina Kovač javila s nekoliko pesama, ova pesma je vrištala uzmi me! Čula sam isprve sve. Bend, bekove, aranžman, tad me furao nekakav Vulfpeckasti vibe za tu pesmu. Svi smo nešto čuli u njoj, sama nas je vodila prema istom cilju i osećaju. Imala je neki beskonačan potencijal da ju iznesemo na način da baš najavimo i otvorimo jedno veliko, novo poglavlje, promenu, odluku.

Uz Neru i njen ‘Updown’ kojeg čine Dario Hleb na basu, Zvonimir Glibušić na klavijaturama i Antonio Benkotić na bubnjevima u stvaranju ove pesme pridružilo se mnoštvo muzičara. Tako je gitaru snimio američki gitarista hrvatskom adresom, Yogi Lonich poznat po saradnjama s Chris Cornelom, Alanis Morissette itd. Back vokale je otpevao Olja Dešić, beatbox Vanja Hrvoje Dražić, a posebno začinio prijatelj i saradnik benda, Tin Tinković na klavijaturi (strings). Sve je to lepo spakovao Marin Bando koji potpisuje mix i master pesme.

U prekrasnom studiju našeg prijatelja Aleksandra Stankovića zapisali smo prve take-ove, all together – live jer nismo hteli izgubiti sinergiju kada sviramo zajedno. Taj live moment se jako oseti, dovoljno je da se jedan zaigra i hrabro uleti u neki film, svi ostali su tu, prate ga, veruju mu da zna što radi (haha), dok ne ponese nekog drugog i tako u krug, pa kud nas odvede.“ – govori Nera.
Pesma „Mijenjam sve“ u izdanju izdavačke kuće Tom Tom Music, iza koje stoji poznati muzičar producent Tomo In der Mühlen, dostupna je putem svih digitalnih platformi.
IzvorPress
FotoPromo
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Reklama

Aktuelno

Rodžer Voters demantuje da je otkazao koncerte u Poljskoj: Podržavam mir, a ne nuklearni rat

Suosnivač Pink Flojda Rodžer Voters demantovao je pisanje pojedinih medija u Poljskoj i Velikoj Britaniji u vezi sa tim da je...
Reklama
musicpocket