Neprijatelj Prelazi Zeku i Po Kratkom Postupku 29. aprila u Šapcu!

0
Reklama

U petak, 29. aprila od 21h bend Neprijatelj Prelazi Zeku predstaviće svoj desetogodišnji rad šabačkoj publici u dobro poznatoj pivnici Floyd.

Ovom prilikom binu će deliti sa prijateljima, bendom Po Kratkom Postupku.

Ulaz će se naplaćivati po ceni od 400 rsd.

Bend Neprijatelj Prelazi Zeku se okuplja 2012. godine u Novom Sadu i ostaje u nepromenjenoj postavi do danas, radeći od samog početka na autorskim pesmama.

Prvi zvaničan album „Vreme je“ objavljuju 2015. godine u digitalnom formatu za Nocturne media a kojem je prethodio live demo pod nazivom „Bolje nedeljom“, aludirajući na to da je bend u početku funkcionisao samo nedeljom.
Promotivnom turnejom predstavili su se široj domaćoj publici, uglavnom po severnijim gradovima Srbije, a gostovanje bendu Goblini u Beogradu i nastup sa Partibrejkersima na legendarnoj gitarijadi u Ratkovu donosi bendu malo veći publicitet.

Nakon objave drugog albuma „S naše strane ulice“ 2017. bend se predstavlja regionu u Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini. Singlovima „Sud“, „Aleksandar“ i „Ovde rođeni“ izlaze na sam vrh kako zvaničnih tako i nezvaničnih top lista.
Dokaz da produktivnost u toku promotivne turneje Zekama ne predstavlja problem je činjenica da su već 2019. godine snimili i objavili „Problem je u ljudima“. Izdanje koje se produkcijski razlikovalo od svojih prethodnika dobija odlične ocene recenzenata regionalnih portala i medija.

Deceniju rada zaokružuju albumom „Krv, suze i nojz“ koji opisuje njihovu suštinu kao benda. Glavni adut bendu jesu koncerti a obzirom na energičnost koju iskazuju na njima, zvaničan live album se nametnuo kao logično rešenje.

Bend Po Kratkom Postupku je nastao 2002. godine u Beški.

Prva ozbiljna postava se ustalila u leto 2005. a prvi demo sa 6 autorskih pesama snimili su 2006. Bend počinje s redovnim svirkama po klubovima, gitarijadama i festivalima širom Vojvodine kao i u okviru ‘’Hit Karavana’’ Radija BGD 202. Tokom leta 2009. je spremljen materijal za prvi album.

Oktobra 2009. ulaze u studio ‘’Matrix’’ (Veternik) i snimaju prvi album ‘’Iz prve ruke’’. Na ovom albumu su se našle i dve pesme (‘’Svi na ulice’’ i ‘’Istina’’) snimljene u studiju ‘’Headroom’’ u B.Petrovcu za kompilaciju ‘’DEMOnstracija mladosti vol.2’’. Album je postavljen za ‘’free download’’, a kasnije ga je preuzela i online etiketa ‘’Hi-Gain Records’’.

2012. snimaju EP ‘’Sve po spisku’’ koji može da se preuzme kao ‘’free download’’ sa web-portala ‘’Nocturne magazin’’. Slede promotivne svirke po klubovima i nastupi na pojedinim letnjim festivalima.

U novembru 2014. bend snima EP “U raskoraku“ u studiju “Shockroom“ (Sr. Mitrovica). Album je objavljen početkom februara 2015. pod etiketom nezavisne izdavačke kuće “SlušajNajglasnije Rec“.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here