Neozbiljni pesimisti objavili spot za pesmu “Balada”

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Antiglobal etno pank bend Neozbiljni pesimisti objavio je spot za pesmu “Balada” kojim nastavlja niz singlova sa njihovog poslednjeg albuma “Pametovanje iz provincije”, u izdanju promoterske kuće Long Play.

“Budući da je aktuelni album izašao u jesen 2019. godine, nakon čega se ubrzo dogodila pandemija, nije imao šansu da zaživi koncertno. U skladu sa tim, spot za “Baladu” zapravo predstavlja prvi pik drugog talasa promocije našeg albuma”, objašnjava frontmen Neozbiljnih pesimista Igor Olujić.

Kako je istakao, bend je pokušao da napiše ljubavnu pesmu po ugledu na svoje kolege “ali smo na kraju dobili možda i najpesimističniju numeru na albumu”.

“O ljubavi treba da se peva, ali imajući u vidu kakvim smo užasima okruženi, od javnog i medijskog prostora, pa do svakodnevnog života, za nju nažalost ima sve manje mesta. Sam spot to odlično prati, jer se u njemu smenjuju tabloidni naslovi u rasponu od bizarnih do zastrašujućih, kakva je uostalom i realnost koja nam se servira”, dodao je Olujić.

Prethodno su za album snimljeni spotovi za četiri singla: “Kao da nema”, u kome gostuje dečiji hor “Šareni vokali” iz Sombora, “Sudbina (Tri tajkuna Srbija)”, “Bežim iz bede”, sa Šemsom iz Brkova, i “Totalna demoralizacija”.

Muziku i tekst potpisuju Igor Olujić, Boris Mišić i Dragan Tomić, u aranžmanu Igora Martinka i Igora Olujića. Spot snimali Damir Demonja, Milan Đurđević i Marko Janković, uz montažu i postprodukciju Petkomada.

Album “Pametovanje iz provincije” je dostupan na CD-u, YouTube-u i digitalnim platformama.

https://www.facebook.com/neozbiljnipesimisti/

FotoPromo
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Grupa “Magic Bush” objavila drugi studijski album “Put za Shangri-La”

Album kompletno na srpskom jeziku, a bend ima još četiri albuma u pripremi BEOGRAD: Poznata muzička grupa “Magic Bush” objavila...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket