Neobjavljeni album Davida Bowieja biće objavljen na njegov rođendan

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Dan pre 75. rođendana preminulog David Bowiea izaći će album “Toy” koji za trajanje njegovog života nikad nije službeno objavljen. Album je moguće čuti već od 2011. godine kad je procurio na internet, ali ove zime, biće dostupan od 7. januara.

“Toy” je sniman 2001. godine, brzo nakon Bowiejevog nastupa na Glastonbury festivalu. Iako je prvotna ideja bila da album čine live pesme, ona se nije provela u djelo. Pjesme koje sadrži album, studijske su verzije. Bowiejev je cilj bio objaviti album čim prije, no njegove je planove pomrsila izdavačka kuća. “Toy” nikad nije legalno izašao zbog sporova između muzičara i izdavačke kuće, no ipak će album svoje svetlo pod reflektorom naći kao posthumno izdanje.

Bowiejev se producent, Mark Plati, oglasio povodom izlaska novog albuma, a kako govori “album je zvuk ljudi koji vole stvarati muziku”.

“’Toy’ je trenutak u vremenu zarobljen u radosti, vatri i energiji. Srećan sam što napokon mogu reći da pripada svima nama”, rekao je Plati.

Na službenom je Twitter profilu Davida Bowieja takođe najavljeno objavljivanje novog (starog) albuma, a tamo piše:

Ovisno o tome gde ste na svetu, ako je 29. septembra, verovatno slušate radijsku obradu ‘You’ve Got A Habit Of Leaving’ s nadolazećeg albuma ‘Toy’ preko najdražeg streaming servisa. Ostale informacije o Era Five boxu dolaze kasnije danas”.

https://twitter.com/DavidBowieReal/status/1443019387364069376/photo/1

FotoPromo
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Zdenka Kovačiček i Matija Cvek osvojiće vas zajedničkim singlom “Tvoje usne”

Novi singl “Tvoje usne” kolaboracija je s genijalnim Matijom Cvekom kao gostom na Zdenkinom hvaljenom albumu “Konstatacija jedne mačke” koji je tokom ove godine uz CD...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket