Nemanja Radulović zajedno sa Beogradskom Filharmonijom 1. novembra na otvaranju 53. BEMUS-a umesto Hatje Bunijatišvili

Nastao je neočekivani preokret, jer čuvena umetnica na klaviru usled bolesti ne može da dođe u Beograd

0
Reklama

Nastao je neočekivani preokret, jer čuvena umetnica na klaviru usled bolesti ne može da dođe u Beograd


Kako je i ranije najavljeno, Beogradska filharmonija otvara 53. BEMUS – Beogradske muzičke svečanosti, ali zajedno sa proslavljenim srpskim violinistom Nemanjom Radulovićem umesto sa čuvenom pijanistkinjom iz Gruzije – Hatjom Bunijatišvili, sutra, 1. novembra na Kolarcu od 20 časova.

Omiljeni violinista će zajedno sa Filharmonijom izvesti „Koncert broj 2“ Sergeja Prokofjeva, a na programu orkestra su još dela Mihaila Glinke i Sergeja Rahmanjinova.

Tako će ovaj neočekivani nastup biti idealan uvod za već zakazani koncert Radulovića u koncertnoj sezoni Beogradske filharmonije, planiran za februar 2022. godine.

Dugo očekivan susret između pijanistkinje Hatje Bunijatišvili i orkestra Beogradske filharmonije se odlaže, a radoznalost publike za jednu od najpopularnijih pijanistkinja današnjice zamenjuje radost zbog nastupa apsolutne zvezde svetskih muzičkih podijuma – jedinstvenog Nemanje Radulovića, koji već dugo živi u Francuskoj, tačnije Parizu.


Nemanja Radulović, photo Charlotte Abramow Deutsche Gramophon
Svi planiramo koncerte mesecima unapred, ali nekada se desi nešto u poslednjem trenutku i ne može da se realizuje na način koji smo osmislilli. Bio sam u Beogradu nekoliko dana i danas je trebalo da letim za Pariz. Radovao sam se zbog nastupa Hatje na otvaranju BEMUS-a, umetnice koju mnogo volim, zajedno sa divnim kolegama iz Beogradske filharmonije“, rekao je violinista.

Međutim, nakon poziva da ostanem i sviram, morao sam da proverim sa porodicom i menadžerom u vezi sledećeg angažmana koji se uklopio bukvalno u dan. Tako da dragi moji, baš se radujem što ćemo se videti na sutrašnjem neplaniranom nastupu gde ću svirati drugi violinski koncert S. Prokofjeva, ali takođe i u februaru kada ću zajedno sa Beogradskom filharmonijom nastupiti na Kolarcu. Najviše od svega želim da Hatja dođe što pre u Beograd i podeli njenu umetnost sa svima nama”, zaključio je Nemanja Radulović.

Nemanja često nastupa sa Beogradskom filharmonijom negujući posebno i čvrsto muzičko prijateljstvo.

02.-03.09.2016 Orkestar Beogradske filharmonije u Moskvi Dirigent: Danijel Rajskin Solista: Nemanja Radulovic, violina R.Korsakov: Fantazija na srpske teme A.Hacaturjan: Koncert za violinu i orkestar A.Dvorzak: Simfonija br.9 Beograd, 03.09.2016. foto Marko Djoković – BEOGRADSKA FILHARMONIJA
Nemanja Radulovic, photo Lukas Rotter – Deutsche GramophonNezaboravnim koncertima koje su održali zajedno na Kolarcu kao i u čuvenoj Sali Čajkovski u Moskvi, pridružuje se ovaj neočekivani nastup kao i koncert u filharmonijskoj sezoni zakazan za februar, kada publiku očekuje vrhunsko koncertno uživanje – Nemanjino izvođenje čuvenog violinskog koncerta Čajkovskog zajedno sa Beogradskom filharmonijom.

Poslednji put svetski virtuoz na violini Nemanja Radulović je održao dva koncerta u nizu, tokom pandemije, krajem septembra 2020. na sceni Kolarca, a treće veče je imao premijeru dokumentarnog filma o sebi.

Ranije najavljena pijanistkinja Hatja Bunijatišvili nije u mogućnosti da dođe na otvaranje iz zdravstvenih razloga, jer je pozitivna na virus Korona, uz veliko žaljenje umetnice i celog tima BEMUS-a.
Njen potencijalni nastup će biti naknadno objavljen kada se budu stvorili odgovarajući uslovi.

Ulaznice za otvaranje BEMUS-a mogu se nabaviti na blagajni Kolarca, a povraćaj ulaznica usled izmene izvođača moguć je na blagajni Kolarca od ponedeljka, 8. novembra.


Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here