Nemanja Radulović i ansambl „Double Sens“ prvi put 3. jula na Stadionu Tašmajdan

Nova koncertna promocija albuma "Roots" - Koreni

0
Reklama


Nova koncertna promocija albuma „Roots“ – Koreni


Prvi put posle spektakularnog nastupa u Studentskom parku, 2014. godine, slavni srpski i svetski violinista Nemanja Radulović priređuje susret sa beogradskom publikom na otvorenom – na Stadionu Tašmajdan3. jula od 21.00 sat.

Zajedno sa svojim kamernim ansamblom „Double Sens“, Nemanja izvodi numere sa svog najnovijeg albuma „Roots“ (Koreni), kojeg je već uživo promovisao na koncertu 31. oktobra 2022. na Velikoj sceni rasprodate Kolarčeve zadužbine. Koncert organizuje Centar beogradskih festivala – CEBEF.

Dugo očekivani debi Nemanje Radulovića na „BBC Proms“ 2019. odsviran je sa „lirskom delikatnošću i super-virtuoznošću poslednjeg stava“ kako je izneto u kritici čuvenog magazina „The Times“.


Nemanja Radulović, Photographer Sever Zolak


Ekskluzivni umetnik diskografske kuće „Warner Classics“ postao je od 2021. godine, i Nemanja Radulović je objavio svoj debi album „Roots“ za ovu izdavačku kompaniju, koji predstavlja očaravajuće zvučno putovanje izazvano brojnim uticajima i inspiracijama. Radulović je tu bio i aranžer na nekoliko kompozicija, u saradnji sa svestranim maestrom Aleksandrom Saletom Sedlarom.


Prethodni album „Baika“, jedan u nizu od devet uspešnih objavljenih za izdavačke kuće „Deutsche Grammophon“ i „Universal Music Group“, proglašen je „vatrenim vrtlogom albuma“ od strane BBC Music Magazina, koji mu je dodelio 5 zvezdica i cenjene kritike. 

Magazin „Gramofon“ pohvalio je „maštovitost“ umetnika na novom materijalu: „Sa Radulovićem kao naratorom, ovo je album sa zadivljujućim pričama“.

Nemanja Radulović poslednjih godina je uglavnom nastupao na uvek rasprodatim koncertima u Kolarčevoj zadužbini, što na solo nastupima, ili kao gost festivala BEMUS 2021, dok je najviše publike okupio na besplatnom koncertu u Studentskom parku (2014).

Takođe, Radulović i ansambl „Double Sens“ su selektovani i za najnovije izdanje festivala „Arsenal Fest“ u Kragujevcu (Knežev Arsenal, Main Stage), krajem juna ove godine, kao i za treće izdanje Banja Luka festa na Tvrđavi Kastel, u julu (05.07. – 08.07.).Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here