Poznati dirigent Jun Merkl otkazao dolazak u Beograd: Tražio pare na ruke i objavio žestoke reči na račun Filharmonije

NAJAVA
Kontakt Konferencija
D.
D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Akustično veče sa LENOM KOVAČEVIĆ sinoć u Narodnom muzeju (25.02.2020.)

DŽEZ DAMA I DIVA PROSLAVILA ROĐENDAN SA VERNOM PUBLIKOM Prijatno muzičko veče održano je...

Soul diva koju svetski mediji predstavljaju kao “novu Ejmi Vajnhaus” stiže u Beograd

U razgovoru sa organizatorim koncerta Šeron Kovač je kazala da joj je drago zbog poređenja...

Ozi objavio novi, dugo iščekivani solo album, prvi u proteklih deset godina, naziv ”Ordinary man”.

Da bi proslavio dolazak albuma , Ozzy je napravio istorijsko dešavanje, povezavši dve stvari koje jako voli,...

Kako saznajemo, do nesporazuma je došlo jer je Merkl od Filharmonije tražio za avionsku kartu novac u kešu, što nije predviđeno kao mogućnost, jer se time krši zakon

Poznati dirigent Jun Merkl iznenada je otkazao dolazak u Beograd, pa su njegovi nastupi 16. i 17. januara u Kolarčevoj zadužbini pomereni. Beogradska filharmonija je saopštila da je on prekršio ugovor i da će oni preduzeti sve mere predviđene zakonom.

Merkl je, inače, jedini umetnik koji je s Filharmonijom imao ovakve nesporazume… A s Filharmonijom su dosad nastupala najpoznatija imena klasične muzike, kao što su Julijan Rahlin, Sergej Krilov, Fazil Saj, Nemanja Radulović, Sara Čang, Aleksej Igudesman, Nikolaj Luganski i mnogi drugi.

Kako Kurir saznaje, do nesporazuma je došlo jer je Merkl od Filharmonije tražio za avionsku kartu novac u kešu, što nije predviđeno kao mogućnost. – Beogradska filharmonija se kao organizator koncerta, obavezuje da u dogovoru sa umetnikom izabere i plati avio prevoz, preko agencije koja je izabrana na tenderu. Normalno je da je na ovome menadžment orkestra insistirao. Međutim, predstavnici Merkla su na svoju ruku i bez konsultacije kupili avio kartu i još uslovljavali Filharmoniju da isplati novac za nju u kešu, pre prve probe dirigenta sa orkestrom – priča izvor Kurira upoznat sa celim slučajem.

Nakon što je otkazao koncert sa Beogradskom filharmonijom i objavio žestoke reči protiv ove kuće na svom Fejsbuku, a menadžment orkestra mu uzvratio najavom tužbe, dirigent Jun Merkl povukao je svoju objavu sa društvene mreže.

Podsetimo, nezadovoljan stavkom ugovora koji je već potpisao, Merkl je otkazao koncert sa orkestrom i to 60 sati uoči prve probe, a na svom fejsbuk profilu pozvao na bojkot orkestra rečima “Nemojte ići tamo, izdaće vas”. Ova izjava objavljena je i na portalu Slipdisk koji se bavi događajima iz sveta klasične muzike, a menadžment Beogradske filharmonije je na istom mestu odmah podneo zvanično saopštenje u kome je objasnio da su predstavnici Merkla od njih zahtevali neprofesionalne mere prema kojima bi Beogradska filharmonija prekršila zakon.

Nakon reakcije Beogradske filharmonije i podrške koju je dobila, najpre od šefa-dirigenta Gabrijela Felca, kao i drugih dirigenata sa kojima je sarađivala, prvobitni post Juna Merkla je povučen i više se ne može naći na njegovom Fejsbuk profilu. Inače, nakon što je Merkl otkazao nastupe, na njegovo mesto je uskočio dirigent Uroš Lajović.

Izvor: Kurir

Fotografije: Milan Karadžić

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

Trijumfalna koncertna promocija albuma „Buđenje“ MAJE LOUIS sinoć u Dorćol Platz-u (27.02.2020.)

Efektna porodična manufaktura u punom sjaju Živopisan i ušuškan prostor Dorćol Platz-a idealan je izbor za umetnicu Maju...

Povratak trenutno traženog hita na tron UK Singles Chart liste!

Nakon jedne sedmice, Bili Ajliš je pala sa prvog mesta UK liste singlova i na tu poziciju se vratio Kanađanin The Weeknd.

Bunt ROK FESTIVAL 2020 : Žiri odabrao bendove za šesto izdanja takmičenja

Stručni žiri Bunt Rok Festivala RTS- a je nakon preslušavanja pesama pristiglih na Javni konkurs, odabrao bendove koji će se takmičiti...

MusicPocket Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Novo u Shop-u