Nemačke rock ikone SCORPIONS najavljuju novo studijsko izdanje!

0
Reklama

Album naziva „Rock Believer“ poznati muzički škorpioni najavili singlom „Peacemaker“.

Vodeći singl s nadolazećeg albuma ne samo da predstavlja esenciju zvuka koji ih je učinio popularnima, nego donosi i mnogo više od toga – paralelno slušaoca vodi u eru kada su Scorpions osvajali top lestvice, ali donosi i sveže čvrste zvučne temelje za budućnost njihove muzike.

Može li bend čija se karijera od uspešnog prvenca „Lonesome Crow“ proteže veće pola veka iznedriti još novih pesama? Najnovijim singlom i onim što će tek otkriti Scorpions planiraju pokazati kako su itekako i dalje spremni prodrmati svet glasnim rockom! Nisu li njihovi 18 studijskih albuma koji su nagrađeni brojnim platinastim priznanjima dovoljni? Jedna od pesama koja će se naći na novom izdanju daje odgovor: 

„Let’s play it louder play it hard, Laid back and a little dark, Give me a dirty riff my friend, There’s gotta be more gas in the tank.“

Zaista, „Peacemaker“ zaokružen pratećim video spotom u kojem članovi benda demonstriraju sviračko umeće, zvuči kao da je sveže „uvežen“ iz doba vrhunca legendarnog hard rock benda.

„Prva stvar koja mi je pala na pamet bila je glavna tema pesme. Peacemaker peacemaker. Jednostavno sam se igrao s tim rečima, a u vreme kada je toliko ljudi ugroženo koronavirusom, uzevši u obzir razorne ratove i druge besmislene zločine, čini se da pogrebnik mora raditi prekovremeno. Dolazi vreme kada će, nakon pandemije, zavladati ‘peacemaker’… to je slika sveta koja mi je zaista privlačna“, rekao je pevač Klaus Meine, koji je napisao stihove za pesmu. Muziku potpisuju Rudolf Schenker i Pawel Maciwoda, a uz pomoć benda singl je producirao Hans-Martin Buff.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here