Neil Young objavio “davno izgubljeni” album “Chrome Dreams”

0
Reklama

Gotovo pola veka nakon što ga je počeo snimati, Neil Young konačno je objavio “Chrome Dreams”. “Izgubljeni” album sniman je između 1974-1976, trebao je biti objavljen 1977, ali je od objavljivanja odustao, sve do sada. Svih 12 pesama na albumu objavljeno je u ovom ili onom obliku, ali verzije na ovom albumu su onakve kakvima ih je Young uvek zamišljao.

Sada je vreme da Chrome Dreams nađe svoj put u svet, kako ga Neil Young čuje i vidi”, stoji u saopštenju, te se nastavlja: “Powderfinger” je rana/prva solo verzija, original. “Pocahontas” je ista verzija koja se prvi put pojavila na “Rust Never Sleeps”, ali bez presnimavanja. “Sedan Delivery” i “Hold Back the Tears” su originali s tekstovima koji nisu bili u kasnije objavljenim verzijama. Obe su vrlo različite verzije od prethodno objavljenih. “Stringman”, je još jedno originalno izvođenje, uključeno u “Odeon/Budokan” na “Archives vol. II”; pre toga pesma se pojavila samo na Youngovom albumu “Unplugged” u kasnijoj verziji, a ne u originalu.

Album je dostupan u raznim formatima, uključujući CD i 2xLP vinil. Takođe će biti dostupan digitalno, te na stranici Neil Young Archives.

“Chrome Dreams” stiže nakon relativno naporne godine za Younga, barem prema njegovim standardima. U aprilu je stupio na pozornicu sa Stephenom Stillsom u Greek Theatre u Los Angelesu, što je bio njegov prvi nastup uživo nakon četiri godine. Sledeće nedelje odao je počast Willieju Nelsonu na proslavi njegovog 90. rođendana. U julu je krenuo na turneju po zapadnoj obali SAD-a, što je bilo iznenađenje s obzirom na to da je u martu izjavio da je “koncertna turneja prekinuta” zbog naknada na Ticketmasteru.

Sledećeg meseca, 23. septembra, Young će se pojaviti zajedno s Nelsonom, Johnom Mellencampom, Daveom Matthewsom i ostalima na dobrotvornom koncertu Farm Aid.

Lista pesama:

01. Pocahontas
02. Will To Love
03. Star Of Bethlehem
04. Like A Hurricane
05. Too Far Gone
06. Hold Back the Tears
07. Homegrown”
08. Captain Kennedy
09. Stringman”
10. Sedan Delivery
11. Powderfinger
12. Look Out For My Love

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here